„XXI amžiaus“ priedas apie provincijos gyvenimą

2014 m. gegužės 23 d., Nr. 1 (52)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Bendruomenėse

Šventė motinoms

Renginys prasidėjo iškilmingu
vėliavų pakėlimu. Jas kelia
(iš kairės): Arūnas
Vaidogas, Juozas Abramavičius
ir Mantas Šatrauskas

Krokialaukio moksleivių
ansamblio programa

Balbieriškis. Tampa tradicija Balbieriškio seniūnijos kaimų bendruomenėje „Vidupis“ painėti Motinos dieną. Gegužės 3-iąją į bendruomenės salę Sūkurių kaime graudžiai ir šventiškai nusiteikę gausiai rinkosi aplinkinių kaimų gyventojai – juk norėta pagerbti visiems brangiausią žmogų – mamą. Renginys prasidėjo iškilmingu vėliavų pakėlimu, kurias iškelti padėjo: Europos Sąjungos vėliavą – Lietuvos Respublikos Seimo nario padėjėjas Arūnas Vaidogas, Lietuvos trispalvę – Marijampolės neįgaliųjų organizacijos pirmininkas Juozas Abramavičius, kilęs iš Žiūronių kaimo ir šiame krašte dažnas svečias, ir bendruomenės vėliavą – jaunimo atstovas Mantas Šatrauskas. Tarsi kvieslys kaimynams burtis ir daugiau bendrauti buvo uždegtas aukuras, kurį Balbieriškio parapijos klebonas kun. Remigijus Veprauskas uždegė nuo velykinės žvakės. Prie pasodinto ir gražiai aptverto ąžuoliuko, pagerbiant Lietuvos partizanus, uždegta žvakutė ir iššauta iš seno artilerijos pabūklo. Šį ąžuoliuką prieš keletą metų padėjo sodinti Seinų Šv. Kazimiero draugijos pirmininkas Algirdas Vektorius ir dabar tą medelį jis globoja. Negalėdamas dalyvauti Motinos dienos šventėje, jis buvo atvykęs į Sūkurius išvakarėse, palaistė ąžuoliuką, pasodino gėlių ir uždegė žvakę partizanų atminimui. Dar didesnio iškilmingumo ir šventiško nusiteikimo suteikė Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus vidurinės mokyklos moksleiviai, pasipuošę tautiniais rūbais. Juk ne taip dažnai pamatysi taip apsirengusį jaunimą.

Už visas esančias salėje, už visas gyvas ir mirusias šio krašto motinas šv. Mišias aukojo klebonas kun. R. Veprauskas. Šv. Mišių metu auką – duoną – atnešė Karolina Mieliauskaitė ir Silvija Paužaitė.

Po pamaldų savo ir Seimo nario A. Palionio vardu visas mamas su Motinos diena pasveikino A. Vaidogas, Balbieriškio seniūnė Sigita Ražanskienė. Viskas šią popietę buvo skirta joms – mamoms: jaunoms ir vyresnėms, besišypsančioms ir susigraudinusioms... Balbieriškio profesinės technikos mokyklos moksleivių Neringos Žvirblytės ir Pauliaus Samsukevičiaus poezijos posmų montažas irgi buvo pagal šios dienos temą ir nuotaiką. Krokialaukio mokyklos penktos klasės moksleivių ansamblis padainavo Marijono Mikutavičiaus dainą „Aš labai myliu savo mamą“. Norisi galvoti, kad šią dainą kolektyvas pasirinko gal ir nesąmoningai, bet neatsitiktinai, nes Marijono šaknys yra šiame krašte – jo tėvas yra gimęs Premezio kaime. Daug gražių dainų mamai ir apie mamą dainavo Alytaus Jaunimo centro vokalo mokytojos Dalia Kazlauskienė ir Raimonda Revuckaitė-Remeikienė. Į koncertinę programą įsijungė Balbieriškio neįgaliųjų organizacijos muzikantai Petras Liubamirskas, Rimantas Ambraška ir jų vadovė Lina Šakotienė.

Šių eilučių autorė pristatė naujausią savo knygą – romaną „Vargo bitės“.

Renginio vedėja Dalia Kazlauskienė padėkojo visiems dalyvavusiems, Balbieriškio profesinės mokyklos mokytojai Andriuškevičienei ir Krokialaukio pagrindinės mokyklos mokytojai Galinauskienei už moksleivių paruošimą koncertui, o bendruomenės pirmininkui Alfonsui Vitkauskui – už visą Motinos dienos paminėjimo organizavimą. Jis pakvietė visus sušilti lėkšte karštos košės, virtos iš Krokialaukio seniūnijoje Kalesninkų kaime ūkininkaujančio ūkininko Alfonso Peckaus ekologiškai augintų sorų, ir pabendrauti prie arbatos ar kavos puodelio. O ten laukė Seimo nario A. Palionio atsiųstas didelis tortas.

Iš to renginio aš vis prisimenu salėje matytus laimingus motinų veidus, jų šypsenas ir nuo ašarų sudrėkusias akis. Juk mes, mamos, tokios jautrios, tokios silpnos ir tokios stiprios...

Scholastika Kavaliauskienė

Prienų rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija