„XXI amžiaus“ priedas apie provincijos gyvenimą

2014 m. gegužės 23 d., Nr. 1 (52)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Bendruomenėse

Atidaryta mokykla-daugiafunkcis centras

Sudeikių klebonas kun. Povilas
Klezys palaimino patalpas

SUDEIKIAI. Gegužės 9 dieną Sudeikių mokyklos-daugiafunkcio centro darbuotojai pakvietė rėmėjus, Utenos savivaldybės administracijos ir švietimo skyriaus atstovus į popietę, kuri buvo skirta oficialiam įstaigos atidarymui. Svečius nuotaikingai pasitiko Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos pučiamųjų orkestras, Sudeikių Švč. Mergelės Marijos parapijos klebonas kun. Povilas Klezys ir mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenė.

Pasveikinti sudeikiečių nešini dovanomis ir  gėlėmis atvyko Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas, Utenos švietimo centro direktorė Vitalija Bujanauskienė, Seimo narės Mildos Petrauskienės padėjėja Marija Ilčinskienė, laikraščio „Utenos diena“ redaktorius Vytautas Ridikas, statybų rangovai.

Po muzikinio pasveikinimo, sveikinimų, linkėjimų ir patalpų pašventinimo Sudeikių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Vilma Petrulienė svečiams pristatė daugiafuncio centro darbuotojus, centro veiklas ir pakvietė visus į ekskursiją.

Nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. Sudeikių pagrindinė mokykla reorganizuota į Sudeikių mokyklą-daugiafunkcį centrą, kuriame dabar vykdomos ikimokyklinio ir priešmokyklinio bei pradinio ugdymo veiklos, neformalusis vaikų ir suaugusiųjų švietimas, vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų laisvalaikio užimtumas, kultūrinė ir sportinė veikla, socialinių įgūdžių ugdymas, socialinių paslaugų teikimas.

Sudeikių mokykloje-daugiafunkciame centre planuojama organizuoti vaikų vasaros-žiemos poilsio stovyklas, įvairius mokymus, seminarus, vaikų dienos priežiūros ir kitas veiklas. Atvykusių į Sudeikius prie pat Alaušo ežero laukia renovuota sporto salė su nauja įranga ir treniruokliais, dušai, socialinių įgūdžių ugdymo patalpos: virtuvė su visa įranga, skalbykla, džiovykla, laisvalaikio patalpos jaunimui, kuriose yra kompiuteriai, televizorius, muzikiniai centrai, namų kino sistema, patalpos suaugusiųjų užimtumui, kultūriniams renginiams, konferencijų salė bei 35 vietų apgyvendinimo patalpos. Tai – unikalus, analogo šalyje neturintis daugiafunkcis centras, jau dabar tapęs traukos centru pačių įvairiausių poreikių žmonėms. Sudeikių seniūnijos gyventojai šiomis patalpomis gali naudotis nemokamai.

Jovita Žiukelienė

Utenos rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija