„XXI amžiaus“ priedas apie gimtinės žmones ir darbus

2014 m. rugsėjo 5 d., Nr. 5 (56)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Bendruomenėse

Pašventinta vėliava ir herbas

NATKIŠKIAI. Oninių šventė čia buvo ypatinga, nes bendruomenei pristatyta, o Ropkojų Šv. Jono Krikštytojo bažnytėlėje klebonas kun. Vytautas Šiaudvytis pašventino Lietuvos Respublikos heraldikos komisijos patvirtintą Natkiškių seniūnijos vėliavą bei herbą. Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis vėliavą įteikė Natkiškių seniūnei Vilytai Sirtautienei, kuri bendruomenei pažadėjo deramai gerbti svarbiausiąjį seniūnijos ženklą – vėliavą. Iš seniūnės rankų mažą suvenyrinę herbinę vėliavėlę gavo ne tik meras, bet ir pirmasis Natkiškių seniūnas Alvydas Montrimas. Smagaus renginio sūkury pristatytas ir specialiai Natkiškiams tautodailininkų sukurtas tautinių rūbų komplektas.

Seimo pirmininko pavaduotojas Kęstas Komskis akcentuodamas ypatingai svarbią ir aktualią šiemet minimų Šeimos metų temą, sveikino pavyzdingas daugiavaikes šeimas, o Pagėgių krašto žmonėms linkėjo būti tvirtiems, orientuotiems į pamatines mūsų tautos vertybes, neperimti lietuviams svetimų nuostatų ir nepriimtino gyvenimo būdo.

Pagėgių savivaldybės meras V. Komskis dėkojo už aktyvumą, darnų darbą, už gebėjimą šauniai dirbti ir turiningai linksmintis. Meras spaudė rankas ir dovanėles teikė šiemet gimusiųjų jaunųjų bendruomenės narių tėveliams, o Natkiškiuose bendrai nuotraukai sustojo su Zosės Petraitienės mokyklos pedagogais, kurie, vadovaujami mokyklos direktorės, šauniai minėjo 20-ąsias vardo suteikimo mokyklai metines. Beje, ši mokykla pavadinta medicinos darbuotojos Z. Petraitienės, 1981 metais žuvusios per pūgą skubant pas gimdyvę, vardu. Prie mokyklos medikės garbei pastatytas koplytstulpis.

Renginyje pasidžiaugta senoliais, darniai santuokose gyvenančiais. Scenoje, be komercinių atlikėjų, vietą rado ir savi, kurių pasirodymai buvo itin šilti ir dar labiau jungiantys bei skatinantys džiaugtis savu žmogumi ir didžiuotis esant savo kaimo dalimi.

XXI
Pagėgių savivaldybė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija