„XXI amžiaus“ priedas apie gimtinės žmones ir darbus

2014 m. rugsėjo 5 d., Nr. 5 (56)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Bendruomenėse

Su meile apkabino savo miestą

Ingrida Jokšienė

Pagėgių jaunimo klubo „Indigo“
nariai – vieni iš pagrindinių
šventės organizatorių

Sporto aikštelę palaimino klebonas
kun. Vytautas Gedvainis

Renovuotą Pušyno gatvę simboliškai
atidarė Pagėgių savivaldybės
meras Virginijus Komskis, miesto
seniūnas Dainius Maciukevičius
ir vyriausias šios gatvės
gyventojas Napoleonas Jasiulis

Švenčiantį miestą nuo pagrindinės
scenos sveikino klebonas
kun. Vytautas Gedvainis

PAGĖGIAI. Miesto bendruomenė, prieš beveik dešimtį metų atsisakiusi savo miesto šventės, šiemet nutarė ją susigrąžinti ir deramai švęsti Miesto dieną. Pagrindinė šventės mintis – atkreipti dėmesį į šiemet minimus Šeimos metus. Miestas tapo viena darnia šeima, nes šventės džiugesys šurmuliavo visur: prie pradinės mokyklos kartu su Pagėgių savivaldybės partneriais iš Šilalės ir Sovetsko (Tilžės) miestų pagal tarptautinį projektą iškilmingai atidarytas sporto aikštynas, kuriame draugiškas krepšinio ir futbolo varžybas žaidė komandos, bendrą šokį šoko tarptautinės stovyklos Mociškiuose dalyviai, parodomąją ir kvapą gniaužiančią programą neseniai įrengtoje riedučių aikštelėje parodė riedutininkai iš Sovetsko.

Aikštelę, kurioje bus aktyviai leidžiamas laisvalaikis, sportuojama ir galbūt neišvengta sportinių traumų, palaimino klebonas kun. Vytautas Gedvainis. Sveikino Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis, Seimo narys Artūras Skardžius, Sovetsko miesto meras Nikolajus Vojyščevas, Šilalės savivaldybės atstovė Jovita Voverienė, projekto vadovė Dainora Butvydienė, rangovų atstovas Bronius Būdvytis, Pagėgių miesto seniūnas Dainius Maciukevičius.

Miesto parke vyko menų laboratorijų akcijos, kurias puikiai organizavo ir šauniai vedė pagėgiškis Vaclovas Navickas. Buvo galima patiems pasigaminti pakabuką, šilko gėlę, išmegzti gražų raštą, paskanauti arbatos. Įnirtinga nors ir tyli kova vyko prie šachmatų, šaškių lentų, prie domino kaladėlių.

Pagėgių savivaldybės viešoji biblioteka sugalvojo daug originalių akcijų ir priviliojo gausybę vaikų ir suaugusiųjų nupiešti mylimą pandą ir priklijuoti jai ausytes, išmokti varnų kalbą, fiksuojant laiką, ant asfalto sudėlioti didžiulę dėlionę... Pagėgiškiai buvo kviečiami parašyti savo linkėjimą ateities kartoms, Baltijos kelio 25-ųjų metinių minėjimo sąšaukai.

Parko šurmulio ašis buvo akcija skambiu pavadinimu „Apkabink Pagėgius“, kur rankomis susikabinusius pagėgiškius iš paukščio skrydžio fiksavo garsusis fotoskrydžio albumų autorius Kęstutis Fedirka. „Tegul tampa Pagėgiai šeimos puoselėtojų miestu. Tegul tą dieną, rugpjūčio 9-ąją, į šeimas bent trumpam sugrįžta vaikai iš užsienio, tegul giminės rengia savo susitikimus, tegul suvažiuoja kraštiečiai. Tegul tai tampa gražia tradicija“, – kalbėjo vienas iš šventės organizatorių Pagėgių krašto nevyriausybinių organizatorių koordinatorius Edmundas Incius.

Suremontuotos Pušyno gatvės gyventojai pasitiko Savivaldybės vadovus su muzika, dainomis ir padėkos žodžiais, o į orą sėkmei ir laimei paleido puokštę balionų.

Miesto stadione sveikino meras V. Komskis, kviesdamas didžiuotis savo gražėjančiu miestu ir būti tikrais jo šeimininkais. Iš mero rankų pavyzdingos pagėgiškių šeimos gavo Seimo pirmininko pavaduotojo Kęsto Komskio įsteigtas dovanas ir Padėkos raštus. Miesto seniūnas ir pagrindinis šventės organizatorius Dainius Maciukevičius padėkojo gražiai besitvarkantiems sodybų šeimininkams ir daugiabučių gyventojams. „Svarbiausia, kad ši diena taptų aktyvaus veiksmo bei visų norinčiųjų betarpiško dalyvavimo joje diena. Kuo daugiau aktyvumo ir kuo mažiau pasyvaus stebėjimo. Šventę kuriame patys, švenčiame patys ir nuveiktais darbais džiaugiamės patys“, – sakė seniūnas ir dėkojo visiems, padėjusiems organizuoti šventę, ir jų garbei su žmona sudainavo dainą.

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija