„XXI amžiaus“ priedas apie gimtinės žmones ir darbus

2014 m. spalio 10 d., Nr. 6 (57)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Istorija ir dabartis

Paminėtas Lietuvos šaulių sąjungos atkūrimo 25-metis

Prie Vlado Pūtvio-Putvinskio
kapo įleidžiama kapsulė
su laišku ateities šauliams

Šauliai ir politiniai kaliniai
iš bažnyčios eina į kapines

KELMĖ. Rugsėjo 20 dieną paminėtas Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) atkūrimo 25-metis. Renginiuose dalyvavo Kovo 11-osios Nepriklausomybės Akto signataras Česlovas Vytautas Stankevičius, Lietuvos Respublikos Seimo narė Alma Monkauskaitė, Lietuvos krašto apsaugos viceministras Marijus Velička, Kelmės rajono savivaldybės meras Vaclovas Andrulis, mero pavaduotojas Kęstutis Bilius, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vincas Metrikis, Lietuvos šaulių sąjungos vadas, atsargos pulkininkas leitenantas Liudas Gumbinas, Lietuvos šaulių sąjungos atkūrimo iniciatyvinės grupės steigėjas Stasys Ignatavičius, Lietuvos Seimo ir Sąjūdžio tarybos narys Rytas Kupčinskas, kiti svečiai.

Kelmės Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje aukotos šv. Mišios už Lietuvos šaulių sąjungą ir Vladą Pūtvį-Putvinskį. Kelmės kapinėse vyko minėjimas prie jo kapo. Čia įleista kapsulė su laišku ateities šauliams ir proginis 25-mečio ženklas. Šauliai iškilmingai žygiavo Kelmės miesto gatvėmis Kelmės krašto muziejaus link. Ten atidarytas sąskrydis.

Kelmės rajono savivaldybės meras Vaclovas Andrulis pasidžiaugė sprendimu Šaulių sąjungos atkūrimo 25-metį paminėti Kelmėje. Šis minėjimas prasmingas ir reikšmingas ne tik Kelmei, bet ir visai Lietuvai. Meras linkėjo, kad patriotizmas, meilė gimtajam kraštui liktų kiekvieno šaulio širdyje.

Sąskrydyje pasirodė LŠS meno kolektyvai, vyko edukaciniai žaidimai, buvo lankomas Kelmės krašto muziejus ir kalėjimas, svirne vyko diskusijos. Sporto varžybose buvo kilojamas svarstis, metamas kelmas, šaudoma pneumatiniu šautuvu, traukiama virvė, pristatytas lietuviškas žaidimas ripka, vyko jo parodomoji programa. Apdovanoti sportinių varžybų nugalėtojai. Visi pavaišinti koše.

Pagal Kelmės rajono
savivaldybės informaciją
Zenono RAKAUSKO nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija