„XXI amžiaus“ priedas apie gimtinės žmones ir darbus

2017 m. kovo 3 d., Nr. 2 (82)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Hipodrome skriejo trispalvėmis papuošti ristūnai

Parodomoji šunų kinkinių programa

LAZDIJAI. Tapo tradicija, jog vienas iš svarbiausių Valstybės atkūrimo dienos – Vasario 16-osios – šventinių renginių Lazdijuose yra tarptautinės ristūnų žirgų lenktynės „Lazdijai 2017“. Šiemet į modernų Lazdijų hipodromą atvyko beveik pusšimtis gražuolių žirgų ir vadeliotojų iš Lietuvos, Lenkijos ir Latvijos. Neatsitiktinai šią dieną tarp lenktynių dalyvių ir žiūrovų plazdėjo lietuviškumo dvasia. Visi lenktynėse bėgę žirgai ir vadeliotojai bei žiūrovai dalyvavo akcijoje „Nešk, žirgeli, Lietuvos trispalvę!“ ir buvo paženklinti Lietuvos trispalve.

Šventinė programa hipodrome prasidėjo parodomąja šunų kinkinių programa. Toks reginys surengtas pirmą kartą, todėl sulaukė didžiulio susidomėjimo. Susižavėjimo šiomis varžybomis neslėpė ne tik smalsuoliai vaikai, bet ir suaugę lazdijiečiai bei šventės svečiai, kurie gėrėdamiesi stebėjo, ką gali ištvermingi žirgai.

Svarbiausia šventės dalis – ristūnų žirgų lenktynės. Buvo surengti šeši važiavimai, kuriuose dalyvavo vadeliotojai iš mūsų šalies ir kaimyninių valstybių. Pirmojo važiavimo metu dalyviai varžėsi dėl Lazdijų rajono savivaldybės mero taurės „Lietuvos valstybės atkūrimo 99-osioms metinėms paminėti“. Pirmąją vietą ir Lazdijų rajono savivaldybės įsteigtą prizą iškovojo žirgas Gardens Fairytale su vadeliotoju Egidijumi Gudoniu. Antroji vieta atiteko žirgui Pronto Ribb ir vadeliotojui Stanislovui Kėriui, trečioji – žirgui Burbului ir vadeliotojui Valdui Vencevičiui.

Visiems susirinkusiems į šventinį renginį daug gerų emocijų dovanojo ir Lazdijų žirgininkų klubo pasirodymas bei scenos žvaigždžių koncertas, kuriame netikėtu rakursu žiūrovai išvydo Livetą ir Petrą Kazlauskus, Vitaliją Katunskytę, Mantą Jankavičių, Virgį Stakėną, Donaldą Meiželytę bei Rytį Ciciną. Akį viliojo gardėsių bei tautodailininkų ir amatininkų dirbinių mugė.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija