„XXI amžiaus“ priedas apie gimtinės žmones ir darbus

2017 m. balandžio 7 d., Nr. 3 (83)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Tėvo Stanislovo saulė nušvito bibliotekoje

Knygų autorė Valentina Šereikiene

Kun. Vincentas Tamošauskas OFM Cap.

RADVILIŠKIS. Kovo 23 dieną Viešojoje bibliotekoje įvyko ilgai lauktas susitikimas su rašytoja, socialinių mokslų daktare Valentina Šereikiene. Ji pristatė tris savo knygas „Tėvo Stanislovo Saulė“, „Tėvo Roko paslaptis“ ir „Gerontologijos pamokos pagal tėvą Stanislovą“. Į renginį rašytoja atvyko su svečiu iš Kauno kun. Vincentu Tamošausku OFM Cap. ir kapucinų misionieriais Milda Globyte bei Vaidu Venslovu.

V. Šereikienė pristatė kiekvienos iš minėtų savo knygų turinį, pagrindines temas ir sandarą, sakydama, kad pirmojoje knygoje gausu žmonių, artimai pažinojusių tėvą Stanislovą (Algirdą Mykolą Dobrovolskį), prisiminimų, iš kurių po kruopelytę sulipdytas šio kunigo ir vienuolio portretas. Antrojoje knygoje autorė didelį dėmesį skyrė visuomenės užmirštam, tarsi naujam gyvenimui prikeltam tėvo Stanislovo mokytojui tėvui Rokui. Anot rašytojos, tai buvo gana svarbi asmenybė tėvo Stanislovo gyvenime, todėl ji ir ėmėsi nuosekliai ieškoti informacijos apie šį vienuolį. Pasakodama apie trečiąją knygą, V. Šereikienė klausytojams aiškino gerontologijos sąvoką, kaip tai susiję su tėvu Stanislovu. Knygoje akcentuota gyvenimo, tikėjimo, istorijos, sveikatos ir amžiaus pokyčio esmė, prasmė ir reikšmė.

Po keleto klausytojų pastebėjimų ir klausimų kalbėjo knygos „Tėvo Roko paslaptis“ bendraautoris kapucinų vienuolis kun. V. Tamošauskas. Jis pristatė vienuolių kapucinų leidžiamus žurnalus „Tėvo Pijaus balsas“ bei „Mylėkite viens kitą!“, trumpai pasidalijo prisiminimais apie tėvą Stanislovą ir tėvą Roką. Kun. V. Tamošauskas pakvietė kapucinų misionierių V. Venslovą papasakoti, kaip jo gyvenimą pakeitė tikėjimas.

Radviliškio rajono savivaldybės Švietimo kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Vladislava Virbickienė kartu su Viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Marcinkiene pasveikino svečius, apsilankiusius Radviliškyje, padėkojo už prisiminimus, kuriais tą popietę jie atkūrė šviesaus atminimo tėvo Stanislovo paveikslą.

Svečiai įteikė jų padarytą lentelę ir pasiūlė, kad 2018 metais, minint 100-ąsias tėvo Stanislovo gimimo metines, būtų sukurta memorialinė lenta ir pritvirtinta prie namo Radviliškyje, kur gimė, augo šis iškilus kraštietis.

Dovilė Jankutė,
Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos renginių organizatorė

Gretos Augustinavičiūtės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija