„XXI amžiaus“ priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2016 m. spalio 28 d., Nr. 10 (292)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Airijos lietuvių jaunimą subūrė projektas „Atgal į Lietuvą“

Lietuvos ambasadorė Airijoje Rasa Adomaitienė Dubline spalio 15 dieną surengtoje konferencijoje „Atgal į Lietuvą“ paragino jaunimą grįžti į Tėvynę ir, naudojant svetur sukauptą patirtį bei žinias, prisidėti prie ekonomikos, gerovės ir pilietinės visuomenės stiprinimo.

Projekto „Atgal į Lietuvą“ lyderiai, gimę ir užaugę Lietuvoje, bet ilgiau ar trumpiau gyvenę emigracijoje, Linas Stankus, Justė Vižinytė, Irma Milišauskaitė, Gediminas Tamulynas papasakojo, kokiu būdu jų klajonės po pasaulį ir paieškos tapo sėkmės istorijomis, bei pabrėžė, kad savų idėjų realizacijai Lietuvą pasirinko ne atsitiktinai, o vedami patriotiškų paskatų.

Trečios kartos išeivijos lietuviai Darius Udrys ir Jurgis Didžiulis su žmona Erika Dženings (Erica Jennings) – aire, gyvenančia Lietuvoje, – pasidalijo gyva patirtimi, kaip perėmė iš senelių meilę Lietuvai ir sugrįžę į ją tapo „savais“. Visus sužavėjo įmonės „Wide Wings“ įkūrėjo Gedimino Tamulyno verslo receptas – patirties ir įgūdžių, įgytų užsienyje, pritaikymas Tauragėje sukuriant tarptautinėje erdvėje veikiantį verslą ir argumentacija, kodėl Lietuvoje gyventi gera.

Konferencijos rėmėjo, tarptautinės finansų įmonės „CITCO“, vadybininkai Chrisas Butleris ir Diarmuidas Sekstonas pristatė sėkmingai besiplečiantį paslaugų centrą Vilniuje ir paragino jaunimą susirasti darbą Tėvynėje. Buvo pristatyta darbo aplinka įmonėse „Telia“, „Western Union“. Banko „Swedbank“ analitikė Laura Galdikienė pristatė naujausius ekonominius ir migracijos rodiklius, nubrėžė Lietuvos ekonomikos perspektyvas. Projektas „Atgal į Lietuvą“ skirtas motyvuoti lietuvių jaunimą, gyvenantį ar studijuojantį užsienio šalyse, kviesti jį grįžti į Lietuvą ir pradėti savo darbo karjerą, kurti verslą, prisidėti prie socialinės gerovės stiprinimo. Projektas skatina artimesnį lietuvių, gyvenančių užsienyje, ir lietuvių Lietuvoje bendradarbiavimą, kviečia užsienyje įgytas žinias, idėjas ar įgautą patirtį pritaikyti Lietuvoje.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija