„XXI amžiaus“ priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2016 m. spalio 28 d., Nr. 10 (292)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Bukarešte pristatė knygą, pasakojančią apie lietuvių tremtį

Lietuvių kilmės amerikiečių rašytoja Rūta Šepetys lankėsi Rumunijoje, Bukarešte, ir knygyne „Humanitas“ skaitytojams pristatė rumunų kalba išleistą savo knygą „Tarp pilkų debesų“ („Printre tonuri cenu?ii“). Pristatyme, be pačios autorės, kaip kviestiniai kalbėtojai dalyvavo Lietuvos ambasadorius Rumunijoje Arvydas Pocius, buvęs Rumunijos komunizmo nusikaltimų tyrimo instituto direktorius Stežarelis Olaru (Stejćrel Olaru), anksčiau ėjęs Rumunijos ministro pirmininko patarėjo saugumo klausimais bei Rumunijos užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretoriaus pareigas, JAV ambasados spaudos atašė Richardas Silveris, knygos vertimą į rumunų kalbą parengusi vertėja Gabriela Stoica. Renginį muzikiniu pasirodymu paįvairino jaunoji smuikininkė Sanziana Cristiana Mandrut su akompaniatore Olga Podobinschi.

Kreipdamasi į gausiai susirinkusius knygų mylėtojus, lietuvių bendruomenės narius, literatūros pasaulio atstovus, R. Šepetys teigė esanti dėkinga tiems tremtį patyrusiems žmonėms, kurie nepabūgo pasidalinti su ja savo istorijomis, suteikti autorei šansą papasakoti lietuvių tautos istoriją pasauliui.

Ambasadorius A. Pocius sakė, kad R. Šepetys yra puiki Lietuvos ambasadorė, paskatinusi milijonus skaitytojų visame pasaulyje pasidomėti Lietuva ar bent susirasti šalį žemėlapyje.

Prieš knygos pristatymą R. Šepetys lankėsi Lietuvos ambasadoje Rumunijoje ir susitiko su ambasados kolektyvu.

R. Šepetys – lietuvių kilmės amerikiečių rašytoja, kurios 2011 metais išleistas debiutinis romanas „Tarp pilkų debesų“, pasakojantis apie lietuvių šeimos tremtį į Sibirą, iškart tapo bestseleriu ir šiuo metu yra išleistas 36 kalbomis 53 pasaulio valstybėse, kitąmet kino teatrus pasieks pagal jį pastatytas vaidybinis filmas. Tai – pirmoji šios autorės knyga, išversta į rumunų kalbą.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija