Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2016 m. kovo 18 d., Nr. 6 (249)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Trečiųjų popiežiaus Pranciškaus pontifikato metinių proga – vakarienė benamiams

Popiežius Pranciškus

Sekmadienį, kovo 13-ąją, sukako treji metai nuo popiežiaus Pranciškaus išrinkimo. Ta proga Vatikano prieigose jaunimas surengė vakarienę benamiams. Renginys „Treji metai su Pranciškumi“ vyko už 50 metrų nuo Šv. Petro aikštės esančioje Šv. Lauryno in Piscibus bažnyčioje, kur 33 metus saugomas kryžius, 1983 metais popiežiaus Jono Pauliaus II dovanotas jaunimui pirmosios Pasaulinės jaunimo dienos proga. „Šiuo renginiu norime pavesti Šventojo Tėvo pontifikatą ir gyvenimą Jėzui, – aiškino jaunieji organizatoriai, – kaip jis mūsų prašo kiekviena proga – „melskitės už mane“. Tai – iš mūsų širdžių kylantis atsakas“.

Jaudinantis renginys, dovanotas aplink Vatikaną gyvenantiems vargšams, užbaigė 24 valandų trukmės maldos „maratoną“, kuriuo dėkojama Dievui už popiežiaus Pranciškaus pontifikatą ir meldžiama Viešpaties palaiminimo Popiežiui ir jo tarnystei. Šis „maratonas“ – 24 valandas truksianti malda už trečiąsias popiežiaus pontifikato metines. Ją rengė Nacionalinė asociacija „Popiežiaus jaunimas“ (Papaboys) kartu su Šv. Lauryno jaunimo centru. Iniciatyva kovo 12 dieną pradėta adoracija, 23 val. buvo aukojamos šv. Mišios. Bet kuriuo metu per 24 valandų renginį buvo galima atlikti išpažintį. Vėliau iniciatyvos dalyviai rinkosi Šv. Petro aikštėje, kad kartu su popiežiumi ir piligrimais galėtų sukalbėti sekmadienio Viešpaties Angelo maldą.

Švč. Sakramento saugojimas renginio metu patikėtas katalikų tamplierių organizacijai, o iniciatyvoje dalyvauja 20 religinių bendruomenių, kurios paeiliui rūpinsis maldos vigilija.

Beje, kaip sakė Šventojo Sosto Spaudos salės direktorius t. Federikas Lombardis (Federico Lombardi) SJ, kuris iki vasario pabaigos buvo ir generalinis „Vatikano radijo“ direktorius, didėja Popiežiaus, kaip humaniškumo mokytojo, autoritetas tiek Bažnyčioje, tiek visame pasaulyje. Popiežius yra pasaulio scenos veikėjas ir autoritetingai svarsto klausimus, svarbius šio meto žmonijai ir Bažnyčiai. Jis kalba taikos ir karo temomis, kurios šiandien rūpi tikrai visiems; kalba apie globalizaciją, išmetimo kultūrą, teisingumą, būtinumą įtraukti visus žmones į aktyvų savo ateities kūrimą. Enciklikoje „Laudato si’“ jis pateikė labai išsamią viziją visų tų svarbių ir skubaus atsakymo reikalaujančių klausimų, kuriuos šiandien žmonija turi kelti rūpindamasi savo ateitimi. Popiežius yra patikimas lyderis ir patikimas mokytojas, visų pirma religijos ir moralės srityse. Jo balsą girdi ir pasaulio galingieji, ir vargšai, nes yra vienodai svarbūs žmonijai žengiant į ateitį. Popiežius, paskelbęs Gailestingumo metus, iškelia gailestingumo darbus sielai ir kūnui, primena vargšus, kenčiančius ir paribių žmones, nes jie yra Kristaus ir Evangelijos dėmesio centre.

Parengta pagal Vatikano radiją

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija