Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2016 m. gegužės 6 d., Nr. 9 (252)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Popiežius apie apsilankymą Lesbo saloje ir  žemės drebėjimus

Popiežius Pranciškus ir patriarchas
Baltramiejus su pabėgėlių vaikaias

Sukalbėjęs balandžio 17-osios sekmadienio vidudienio maldą Šventasis Tėvas savo klausytojams Šv. Petro aikštėje ir tiems, kuriuos jo žodžiai pasiekia per žiniasklaidos priemones, padėkojo už palydėjimą malda jo šeštadienio kelionėje į Graikiją, į Lesbo salą, ir apsilankymą migrantų stovykloje.

„Pabėgėliams ir graikų tautai perdaviau Bažnyčios solidarumą. Su manimi buvo ekumeninis patriarchas Baltramiejus ir Atėnų bei visos Graikijos arkivyskupas Jeronimas; liudijome visų Viešpaties mokinių vienybę meilėje, – sakė popiežius, – aplankėme vieną pabėgėlių iš Irako, Afganistano, Sirijos, Afrikos šalių stovyklų... Pasveikinome apie tris šimtus iš jų, kiekvieną atskirai visi trys – Patriarchas Baltramiejus, arkivyskupas Jeronimas ir aš. Daug buvo vaikų, kai kurių tėvai ir draugai jau mirę, paskendę jūroje. Mačiau daug skausmo! Ir noriu papasakoti apie jauną vyrą, dar nesulaukusį keturiasdešimties. Jį sutikau vakar ir du jo vaikus. Jis yra musulmonas ir man pasakojo, jog buvo susituokęs su mergaite krikščione, mylėjo ir gerbė vienas kitą. Bet šiai moteriai teroristai perpjovė gerklę, nes ji nenorėjo išsižadėti Kristaus ir savo tikėjimo. Ji – kankinė! Vyras verkė...“

Popiežius sakė, kad stiprus žemės drebėjimas smogė Ekvadorui, pražudė daug žmonių ir padarė didelę žalą. Melskimės už tuos žmones kaip ir Japonijoje. Ten irgi šiomis dienomis įvyko keli žemės drebėjimai. Tegu Dievo ir brolių pagalba suteikia jiems jėgų ir paramos.

Sekmadienį buvo minima Pasaulinė maldos diena už pašaukimus, kuria esame kviečiami melstis už kunigystės ir pašvęstojo gyvenimo pašaukimus.

„Kviečiu kunigus ir seminaristus dalyvauti Jaunimo šventųjų metų susitikime pirmas tris birželio dienas. Ir kreipiuosi į jus, jaunuoliai, vaikinai ir merginos, kurie esate aikštėje: pagalvokite, ar Viešpats jūsų nekviečia pašvęsti gyvenimo tarnystei jam kunigystėje ar pašvęstajame gyvenime“, – sakė Popiežius kaip ir visada paprašė už jį melstis.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija