Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2016 m. liepos 1 d., Nr. 13 (256)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Popiežius Armėnijoje

Sekdamas šv. Jono Pauliaus II, pirmojo Armėniją 2001 metais aplankiusio Popiežiaus pėdomis, popiežius Pranciškus birželio 24–26 dienomis lankėsi Armėnijoje. Šventasis Tėvas Pranciškus atskrido į Jerevaną birželio 24-osios popietę, 15 val. vietos laiku, ir nuvyko pasimelsti į Ečmiadzino Apaštališkąją katedrą, kurioje susitiko su Armėnų katolikosu Karekinu II. Tą pačią dieną įvyko popiežiaus susitikimai su Armėnijos valstybės ir vyriausybės vadovais, šalyje tarnaujančiu diplomatiniu korpusu. Pavakare įvyko privatus Popiežiaus ir Katolikoso susitikimas.

Šeštadienį, birželio 25 dieną, popiežius Pranciškus pagerbė Armėnų genocido aukas jų garbei skirtame Cicernakaberdo memoriale, kuriame prieš jį lankėsi šv. Jonas Paulius II. Kitas svarbus Popiežiaus kelionės įvykis – apsilankymas žemės drebėjimo prieš 30 metų nuniokotame Giumri mieste, kuris yra antras pagal dydį miestas Armėnijoje. Popiežius Pranciškus lankėsi armėnų apaštališkoje Septynių Žaizdų katedroje ir katalikų Šv. Kankinių katedroje. Pavakare dalyvavo ekumeniniame susitikime ir pamaldose už taiką Jerevano Respublikos aikštėje.

Sekmadienį, birželio 26 dieną, Šventasis Tėvas susitiko su Armėnijos katalikų bendruomenės vadovais Ečmiadzine ir dalyvavo Armėnų Apaštališkosios Bažnyčios Dieviškojoje Liturgijoje, pietavo su Katalikosu, ganytojais, Bažnyčios geradariais ir pasirašė bendrą pareiškimą. Vienas iš paskutiniųjų kelionės programos įvykių – Popiežiaus malda Khor Virapo vienuolyne prie šulinio, kur 12 metų buvo kalinamas Armėnijos krikščionybės patriarchas šv. Grigalius Švietėjas.

Užbaigęs trijų dienų Apaštališkąją kelionę, po atsisveikinimo ceremonijos Jerevane, birželio 26-osios pavakare popiežius Pranciškus sugrįžo į Romą. Išsamiau apie Popiežiaus vizitą – kito penktadienio „XXI amžiuje“.

Vatikano radijas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija