Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2016 m. liepos 1 d., Nr. 13 (256)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Ispanijoje kardinolas bus teisiamas už neapykantos kurstymą prieš homoseksualus

Ispanijos Valencijos provincijos valdžia, reaguodama į homoseksualų organizacijų skundus, pradėjo tyrimą dėl Valencijos arkivyskupo, kardinolo Antonijaus Kanisareso Joveros (Antonio Canizares Llovera) pamokslo, kuriame, kaip teigiama skunduose, jis kalbėjo apie „gėjų imperijos“ daromą įtaką visuomenei. Jei būtų nuteistas, arkivyskupui grėstų laisvės atėmimas iki ketverių metų už neapykantos kurstymą prieš homoseksualus.

„Mūsų kultūroje šeima patiria nesibaigiančius sunkumus ir ne paslaptis, jog ji rimtai puolama, – tikintiesiems sakė Valencijos arkivyskupas. – Kai kurie mūsų įstatymai, politiniai aktai, socialinės jėgos – tarp jų ir gėjų imperija, radikalaus feminizmo ideologija bei užvis baisiausia genderizmo ideologija – prieštarauja šeimai“, – pridėjo jis.

Kitame pamoksle kardinolas genderizmo ideologiją pavadino klastingiausia ir destruktyviausia jėga žmonijai visoje jos istorijoje.

Daugybė homoseksualų ir socialistų organizacijų pasipiktino tokiais kardinolo žodžiais ir pradėjo rašyti skundus Valencijos provincijos valdžiai. Jiems palaikymą išreiškė ir kairieji politikai, sudarantys daugumą Valencijos valdžioje.

Kardinolas A. Kanisaresas jau anksčiau gavo daugybę pasipiktinimų dėl pasisakymų prieš masinę musulmonų imigraciją į Europą, kai pavadino ją invazija ir „Trojos arkliu“, keliančiu grėsmę ispanams.

Galiausiai socialistų daugumą turinti Valencijos valdžia nusprendė prieš kardinolą pradėti viešą tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 510-ąjį straipsnį, kuriame numatomos bausmės už viešą, tiesioginį ar netiesioginį, neapykantos, priešiškumo, diskriminacijos ar smurto skatinimą prieš tam tikrą žmonių grupę.

Pasipiktinę ispanai pradėjo rinkti parašus prieš tokį kardinolo persekiojimą ir po specialiai tam sukurta peticija per kelias dienas surinko daugiau nei 60 tūkst. parašų.

Pagal Lifesitenews.com

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija