Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2016 m. spalio 21 d., Nr. 20 (263)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Pasveikino kleboną, pašventino skulptūrą

Kleboną mons. Vytautą
Grigaravičių sveikina vaikai

Skulptorė Asta Vasilauskaitė
prie Mūsų Viešpaties
Jėzaus Kristaus skulptūros

Skulptūrą šventina klebonas
mons. Vytautas Grigaravičius

Rugsėjo 25 dieną, sekmadienį, į 11val. Sumos šv. Mišias Kauno Kristaus Prisikėlimo Bazilikoje gausiai susirinko ne tik parapijiečiai, bet ir svečiai, atvykę pasveikinti klebono su sidabriniu kunigystės jubiliejumi. Šv. Mišias už parapiją aukojo klebonas mons. Vytautas Grigaravičius, pradžioje, pasveikinęs tikinčiuosius, o ypač susirinkusius ruoštis Pirmajai Komunijai vaikučius su tėveliais, tarė: „Šiandien aš melsiuosi už savo tėvelius, dėstytojus ir už jus. Dėkoju Dievui, dėkoju Jums visiems. Jei Viešpats grąžintų laiką atgal, aš vėl pasirinkčiau kunigystę. Dėkoju, kad esate Jūs, Bažnyčios bendruomenė, nes aš esu tik įrankis ir darau man pavestus darbus“. Homilijoje monsinjoras, komentuodamas Evangelijos skaitinį apie turtuolį ir prie jo vartų gulintį vargšą Lozorių, kvietė pamąstyti apie tai, kas laukia žmogaus, kai baigsis jo žemiškasis gyvenimas.

Baigęs homiliją, klebonas pašventino naująją Mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus skulptūrą, kurią iš balto marmuro nukaldino skulptorė Asta Vasilauskaitė.

Po to kun. Linas Šipavičius paaiškino skulptūros apačioje esantį užrašą: „Sek paskui mane“ (Jn 21, 19): „Jėzus taria „pašaukimo“ žodžius įvairiose gyvenimiškose žmonių situacijose. Pačioje Evangelijos pradžioje Jis nusprendžia pašaukti pirmuosius mokinius ir sako Pilypui: „Sek paskui mane“ (Jn 1, 43). Tai – ne šiaip sau pasakyti žodžiai, tačiau tai yra pašaukimo raktas. Šiuo raginimu Jėzus kviečia tapti Jo mokiniu, Jo Evangelijos šaukliu. Kada pirmoji krikščionių bendruomenė patiria įvairius pašaukimo sunkumus, Jėzus juos stiprina šiais ištartais žodžiais: „Sek paskui mane“ (Mt 8, 22; Lk 9, 59). Sinoptiniai evangelistai aprašo muitininko – nusidėjėlio Levio (t. y. Mato) – pašaukimą tais pačiais Jėzaus ištartais žodžiais (Mt 9, 9; Mk 2, 14; Lk 5, 27). Turtingas jaunuolis, kuris klausia Jėzaus: „Ką turiu daryti, kad laimėčiau amžinąjį gyvenimą?“ (Mk 10, 17), sulaukia iš Mokytojo to paties atsakymo – „Sek paskui mane” (Mt 19, 21; Mk 10, 21; Lk 18, 22). Ir paskutinėje scenoje po prisikėlimo Jėzus tarytum vėl atgaivina mokinių tikėjimą ir apaštalui Petrui taria: „Sek paskui mane“ (Jn 21, 19, 22). Šis Jėzaus kvietimas turi labai aiškią tarnystės liniją: sekti Jėzumi. Tai reiškia Jį lydėti, draugauti, bendrauti, bičiuliautis“.

Skulptūros pašventinimo apeigas klebonas mons. V. Grigaravičius baigė malda: „Nuolankiai tave, Viešpatie, prašome, kad tavo tikintieji, garbindami šį Kristaus atvaizdą, būtų tokio nusistatymo, kaip Kristus Jėzus, ir tie, kurie nešiojo žemiško žmogaus atvaizdą, kada nors nešiotų ir dangiškojo. Tebūna tavo Sūnus jiems, Tėve, kelias, kuriuo pas tave eina, tiesa, apšviečianti jų širdis, gyvenimas, kuriuo stiprinasi ir gyvena; tebūna jiems šviesa, išsklaidanti kelio šešėlius, uola, ant kurios ilsėtųsi pavargę, durys, kurios atsiveria į naująją Jeruzalę. Jis gyvena ir viešpatauja per amžius“.

Pasibaigus šv. Mišioms, choras užgiedojo „Ilgiausių metų“, sveikino bei dėkojo jaunos parapijos šeimos su savo mažyliais, tiesiančiais gėles klebonui, tikybos mokytojai, pagyvenusių žmonių sambūris „Senjorai“, Marijos legiono narės, Žaliakalnio seniūnijos atstovai su seniūnu Broniumi Girdausku ir bendruomenės „Žaliakalnio aušra“ atstovai.

Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija
Zenono ŠIAUČIULIO nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija