Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2016 m. gruodžio 2 d., Nr. 23 (266)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Giesmės šv. Cecilijai

Lapkričio 20 dieną šventėme Kristaus Karaliaus šventę. Kartu paminėta ir šv. Cecilija – bažnytinės muzikos, vargonininkų, instrumentų gamintojų, dainininkų, muzikantų, poetų globėja.

Garliavos Švč. Trejybės bažnyčioje parapijos rezidentas, Kauno Šv. Mato gimnazijos direktorius kun. Rytis Baltrušaitis trumpai papasakojo šios šventosios gyvenimo epizodus. Šventoji Cecilija gimė III amžiaus pradžioje Romoje. Ji kilusi iš žymios romiečių Cecilijų giminės, buvo taip giliai tikinti, kad net susižadėjo su Kristumi.

Bažnyčioje koncertavo du Garliavos sporto ir kultūros centro muzikiniai kolektyvai. Prieš šv. Mišias giedojo kantičkinių giesmių giedotojų grupė, vadovaujama N. Grivačiauskienės. Po pamaldų ir nuoširdaus parapijos klebono kun. G. Urbšto žodžių koncertinę programą dovanojo mišrus suaugusiųjų choras „Melodija“. Garliavos bendruomenė gėrėjosi profesionaliai atliekamomis giesmėmis, paruoštomis kartu su ilgamete choro vadove Ramune Navickiene.

Po koncerto padėkos žodžius kolektyvų vadovėms, koncertmeisteriui M. Puidokui, debiutavusiai akompaniatorei G. Palskytei, visiems choristams ir vargonininkėms Neringai ir Simonai tarė Garliavos sporto ir kultūros centro direktorius M. Norvaiša ir įteikė gėlių ir simbolinį tortą.

Zita Butiškytė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija