„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.2 (39)

2004-iųjų vasario 13 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

zvilgsniai

PRO VITA

Sidabrine gija

Horizontai

Atodangos


XXI amzius


ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Priklausomybė lydės visą gyvenimą

Vasario 9 dieną Kauno I dekanato kunigai, vadovaujami dekano kun. Vytauto Grigaravičiaus, kasmėnesinį susirinkimą surengė Nemunaičio parapijoje (Alytaus r.), kun.Valerijaus Rudzinsko įkurtoje ir vadovaujamoje Pilnų namų bendruomenėje.

Tai vienintelė katalikiška bendruomenė, padedanti sergantiems narkomanija ir alkoholizmu žmonėms pakilti. Susirinkime aptarti kai kurie nerimą keliantys reiškiniai pasaulyje ir Lietuvoje. Su jais Kauno kunigus supažindino Nemunaičio klebonas kun.V.Rudzinskas.


Ginant visų ir kiekvieno teisę gyventi

Mindaugas BUIKA

Žygyeje už gyvybę Vašingtono
gatvėmis aktyviai dalyvavo
ir jaunimas

Kaip ir kiekvienais metais, sausio antrojoje pusėje Jungtinių Amerikos Valstijų gyvybės gynėjai protesto manifestacijomis ir pamaldomis bei mokslinėmis konferencijomis plačiai paminėjo aborto legalizavimo šalyje 31-ąsias metines. Nuo 1973 metų, kai JAV Aukščiausiasis Teismas patvirtino liberalaus aborto įstatymo legalumą, šalyje jau nužudyta apie 40 milijonų negimusių gyvybių. Tačiau pastaruoju metu Bažnyčios palaikomas gyvybės gynėjų sąjūdis tampa vis aktyvesnis ir vis daugiau žmonių reiškia nuomonę, jog visi pradėti vaikai turi teisę gimti ir kad moterys nusipelno geresnio likimo nei abortas. Sausio mėnesį atlikta nacionalinė apklausa parodė, kad tik 10 proc. amerikiečių moterų mano, jog abortas palengvina moters gyvenimą.


Kiek gyventojų Žemėje
bus 2050 metais?

Jungtinių Tautų ekspertai paskelbė savo prognozes apie Žemės gyventojų skaičių 2050 metais ir teigia, jog pasauliui negresia gyventojų „pertekliaus“ pavojus. Pranešime sakoma, jog 2050 metais pasaulyje gyvens beveik devyni milijardai žmonių (dabar gyvena 6,3 mlrd.). Beje, tuo optimistinė JTO ekspertų pranešimo dalis ir baigiasi. Mat jau dabar smarkiai mažėja gyventojų augimo tempai daugelyje valstybių, katastrofiškai mažėja gimstamumas, ir tos tendencijos dar labiau sustiprės artimiausioje ateityje.


Darniai šeimai įsipareigojusios valstybės politikos metmenys

Irena DEGUTIENĖ

Tėvynės sąjungos Krikščioniškųjų
demokratų frakcijos pirmininkė

 

Mūsų visuomenė serga. Tai liudija besiplečiantis skurdas, neviltis, tarpusavio pasitikėjimo stoka bei visuomenės gyvenime vyraujantis chaosas. Auga nusikalstamumas, taip pat tokios piktžaizdės kaip narkomanija ar alkoholizmas. Įvairūs sociologiniai tyrimai liudija, jog esame nepasitikėjimo varginama tauta. Nepasitikime ateitimi, nepasitikime savo valstybe, demokratinių institucijų sugebėjimu spręsti realias problemas, nepasitikime vieni kitais. Pastaruoju metu, be kita ko, garsiai kalbama, jog net ir pati mūsų visuomenė yra suskilusi į dvi ar daugiau tarpusavyje konkuruojančių grupių.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija