„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.2 (63)

2006-iųjų vasario 10 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


XXI amzius


ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

„Žygis už gyvybę“ gaivina viltį

Mindaugas BUIKA

Šiemetiniame ,,Žygyje už gyvybę" ypač
aktyviai dalyvavo jaunieji amerikiečiai

Kaip ir kasmet, sausio antroje pusėje dešimtys tūkstančių Jungtinių Amerikos Valstijų gyventojų šalies sostinėje Vašingtone ir kituose miestuose dalyvavo manifestacijose „Žygis už gyvybę“ („March for Life“) ir reikalavo atšaukti prieš 33 metus įsigaliojusį įstatymą, kuris legalizavo abortus. Prezidentas Džordžas Bušas ir krikščionys politikai bei Bažnyčios hierarchai dar kartą pabrėžė gyvybės kultūros įtvirtinimo svarbą ir kvietė, ypač jaunus žmones, su būdingu entuziazmu ir energija darbuotis šiam tikslui.


Ligonis katalikiškoje šeimoje

Dr. Aldona KAČERAUSKIENĖ

Mūsų rankose - vienas paskutiniųjų popiežiaus Jono Pauliaus II laiškų, skirtų XIII Pasaulinei ligonių dienai (2005 m. vasario 11 d.); laiškas, parašytas Vatikane 2004 m. rugsėjo 8-ąją. Iki popiežiaus Jono Pauliaus II mirties buvo likę vos pusantrų metų. Skaitome: „Pasaulinės ligonių dienos tikslas yra sužadinti sveikatos sąvokos apmąstymus – plačiausia jos prasmė apima žmogaus darną su savimi pačiu ir jį supančiu pasauliu… Nelaimei, šiandien ši darna yra labai pažeista“.


Ligonis ir gydytojas: kur pasitikėjimo riba?

Dr. Aldona KAČERAUSKIENĖ

Prieš porą ar trejetą dešimtmečių žurnalistai paleido sparnuotą frazę: „Medicina daro stebuklus“. Nebuvo ji laužta iš piršto. Lietuvei mergytei Maskvos chirurgai priaugino šienapjove nupjautas kojytes, Lietuvoje pradėtas organų persodinimas, ne vienam beviltiškam ligoniui pratęsęs gyvenimą. Tų stebuklų vis daugėja. Dar motinos įsčiose tebesančiam kūdikiui sėkmingai operuojama širdelė, ant delno telpantys neišnešioti kūdikiai inkubatoriuose užauginami iki normalaus svorio, vidaus organai operuojami be pjūvio, pagydomi vėžiu sergantys ligoniai ir t.t. Nejučiomis formuojasi nuomonė: ko čia mums rūpintis savo sveikata, juk medicina ir man padarys stebuklą.


Penkiolikos metų darbas davė gerų vaisių

Dr. Aldona KAČERAUSKIENĖ

Pasaulinės gydytojų federacijos „Už žmogaus gyvybę“ Lietuvos asociacija (pirmininkė dr. doc. Alina Šaulauskienė, vicepirmininkė gyd. Janina Tartilienė) švenčia penkiolikos metų darbo sukaktį. Prisiminkime šios nevyriausybinės organizacijos kūrimosi aplinkybes.


Moters su persodintu veidu spaudos konferencija

Prancūzė Izabelė Dinuar,
kuriai iš dalies buvo persodintas veidas

Prancūzė Izabelė Dinuar, kuriai pirmajai istorijoje iš dalies persodintas veidas, pirmą kartą stojo prieš žurnalistus ir televizijos kameras. 38-erių metų moterį suluošino jos pačios šuo. 15 valandų trukusi veido persodinimo operacija prancūzei buvo atlikta pernai lapkričio 27 dieną.

Spaudos konferencijoje Amjene, kur gydosi, moteris sakė, kad operacija leido jai grįžti į normalų gyvenimą. Viltis, jog ji vėl galės išeiti gatvėn, sakė I.Dinuar, jai suteikė ryžto.


Paskatinkime Seimą išleisti įstatymą, draudžiantį nutraukti gyvybę negimusiems kūdikiams

Nebūkime abejingi, kai matome, kad tūkstančiai mūsų tautiečių išvyksta į užsienį užsidirbti, o kiti tūkstančiai yra nužudomi mūsų brolių ir seserų, jiems dar nespėjus gimti. Šitaip mūsų tauta praranda daugybę kunigų, vienuolių, poetų, rašytojų, inžinierių, mokytojų, gerų tėvų ir motinų. Taip mūsų brangiąją tėvynę Lietuvą, skaudžių persekiojimų metu narsių brolių krauju apgintą, sovietmečiu nualintą, o dabar jau atgavusią laisvę, šitie veiksmai pamažu veda prie dvasinio nuskurdinimo ir išnykimo. Tad, mieli broliai ir seserys Kristuje, greičiau visi pabuskime iš snaudulio! Pakilkime į kovą už gyvybę, už mūsų tautos ateitį.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija