„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.3 (284)

2016 m. kovo 12 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Paskelbti konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse 2015“ laimėtojai

Skėmiuose (Radviliškio r.) vyko baigiamasis konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse 2015“ renginys, kurį organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos kartu su Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga. Konkursas pernai vyko jau šeštus metus. Jame panoro dalyvauti 79 įvairios visuomeninės organizacijos – bendruomenių sąjungos, centrai, klubai, draugijos, vietos veiklos grupės, pavienės miestų ir kaimų bendruomenės. Iš viso į veiklą buvo įtrauktos 144 bendruomenės. Praėjusiais metais bendruomenės surengė 358 saugaus eismo renginius, kuriuose dalyvavo įvairių socialinių sluoksnių, amžiaus ir socialinės atskirties grupių bendruomenių nariai. Organizatoriai aktyviai bendradarbiavo su kelininkų, seniūnijų, policijos, švietimo ir kitų įstaigų specialistais.

Apibendrinus konkurso rezultatus, paaiškėjo, kad 2015 metais I bendruomenių susivienijimų grupėje laimėjo Vėriškių bendruomenių susivienijimas (pirmininkė – Aldona Jurelevičienė), į kurį dar įėjo Šeduvos lopšelis-darželis, globos namai ir gimnazija. Ukmergės r. Siesikų miestelio bendruomenė (pirmininkė – Leokadija Talalienė) kartu su Deltuvos miestelio, Tulpiakiemio, Atkočių ir Petronių kaimų bendruomenėmis tapo II bendruomenių susivienijimų grupės laimėtoja. III pavienių bendruomenių grupėje nugalėjo Raseinių r. Šiluvos bendruomenė „Aušrinė“ (pirmininkė – Violeta Sinušienė). Raseiniškiai – Vilmos Račkauskienės vadovaujama bendruomenė „Biliūnai“ – tapo IV pavienių bendruomenių grupės nugalėtojais.

„Visuomeninių organizacijų indėlis į saugų eismą – neįkainojamas. Švietėjiška, auklėjamoji veikla, kurią vykdo šalies bendruomenės, yra labai svarbi, kaip ir svarbus kiekvienas žmogus – eismo dalyvis, nuo kurio elgesio priklauso visų mūsų saugumas kelyje“, – sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

2016-ieji paskelbti Vietos bendruomenių metais, todėl projektas „Eismo saugumas bendruomenėse“, kurio globėju tapo susisiekimo ministras R. Sinkevičius, bus tęsiamas ir šiemet.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija