„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.3 (284)

2016 m. kovo 12 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Vyriausybė – už prekybos laiko alkoholiniais gėrimais trumpinimą

Ministrų kabinetas iš esmės pritarė Seimo Sveikatos reikalų komiteto pasiūlytiems Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimams, leidžiantiems alkoholiniais gėrimais prekiauti nuo 10 iki 22 valandos. Šiuo metu alkoholiniais gėrimais leidžiama prekiauti nuo 8 val. ryto.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius atkreipė dėmesį, kad būtina stiprinti ir socialinę reklamą, nukreiptą prieš alkoholio vartojimą. „Nustatomi draudimai veiksmingi yra tik kartu taikant ir šviečiamojo, auklėjamojo pobūdžio priemones. Nuo šių metų pradėjo veikti Valstybinis sveikatos stiprinimo fondas, tad daugiau dėmesio ir lėšų bus skiriama prevencinėms, šviečiamosioms programoms, taigi, bus taikomos kompleksinės priemonės kovai su žalingu alkoholio vartojimu“, – sako premjeras.

Įstatymo projektu, kuriam iš esmės pritarė Vyriausybė ir kurį dar turės priimti Seimas, siūloma ne tik sutrumpinti alkoholinių gėrimų prekybos laiką, bet ir suteikti savivaldybėms teisę nustatyti vietas, kuriose draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais, ir uždrausti alkoholio reklamą mažmeninės prekybos ir viešojo maitinimo vietose, išskyrus tas, kurios turi licencijas.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija