„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.6 (287)

2016 m. birželio 23 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Mesti rūkyti padės narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento interneto svetainė

Rūkančiam žmogui dažnai kyla minčių apie metimą rūkyti, bet dažnai jis neranda trumpos ir aiškios informacijos, kaip tai padaryti. Dabar žmonės vis daugiau laiko praleidžia elektroninėje erdvėje, todėl svarbu pateikti žmonėms tikslią ir teisingą informaciją apie metimo rūkyti privalumus. Jau gegužės 20 dieną patarimus metantiems rūkyti rasite interneto svetainėje nerukysiu.lt.

Lietuvoje iki šiol nebuvo specializuotos svetainės, kurioje žmonės, norintys mesti rūkyti, galėtų rasti informaciją, kaip tai padaryti. Įgyvendinant Tabako gaminių direktyvos nuostatas buvo priimtas įstatymo projektas, kuris nustatė, kad ant tabako gaminių pakuočių turės būti įspėjamieji vaizdai apie žalą sveikatai ir nuoroda į interneto svetainę, kurioje yra informacija apie pagalbą metantiems rūkyti. Interneto svetainėje nerukysiu.lt lankytojai ras interaktyvų žemėlapį, kuriame bus pateikta informacija apie vietas, kuriose metantis rūkyti žmogus gali gauti pagalbos. Apsilankę šioje interneto svetainėje ras interaktyvius testus apie rūkančiojo tipą bei priklausomybės laipsnį. Interaktyvūs įrankiai apie rūkymo išlaidas, žalą atskiriems organams ir pokyčius metus rūkyti pritrauks ne tik norinčius neberūkyti, bet ir kitus svetainės lankytojus.

Interneto svetainėje lankytojai ras koncentruotą informaciją apie tai, kaip mesti rūkyti, kodėl verta mesti rūkyti, bei informaciją apie rūkymo metimo stadijas, kuri suteiks pasitikėjimo savimi. Šioje interneto svetainėje galima bus rasti informaciją apie pasyvų rūkymą.Ji bus naudinga net ir nerūkantiems asmenims.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija