„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.8 (289)

2016 m. rugpjūčio 19 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Šventasis Tėvas aplankė iš prekiautojų žmonėmis išvaduotas moteris

Šv. Jono XXIII namų globotinės
Šventajam Tėvui uždėjo rožinį

Rugpjūčio 12-osios, penktadienio, pavakarę popiežius Pranciškus aplankė Romos miesto šiaurinėje dalyje įsikūrusią „Popiežiaus Jono XXIII bendruomenę“, kurioje globojamos iš priverstinės prostitucijos išvaduotos moterys. Popiežiaus aplankytuose namuose gyvena 20 iš prekybos žmonėmis tinklo išvaduotų jaunų moterų, dauguma jų – iš Afrikos ir Rytų Europos.

Iš prostitucijos išvaduotas moteris globojančioje bendruomenėje dirbantis kun. Aldas Bonajutas (Aldo Bonaiuto) sakė, kad Popiežiaus apsilankymas globojamoms moterims ir bendruomenės vadovams buvo staigmena, apie atvykimą sužinota paskutinę akimirką. Popiežius labai gražiais ir labai stipriais žodžiais kreipėsi į šias moteris – paprašė, kad jos atleistų visiems krikščionims, kurie jas nuskriaudė, neapsaugojo nuo smurto, kurį jos buvo priverstos kentėti. Popiežius su kiekviena iš jų atskirai pasikalbėjo. Ypač jaudinantis ir dramatiškas buvo pokalbis su ką tik į bendruomenę atvežta jauna mergina, kuri gatvėje pagimdė kūdikį, o jis mirė.

Šiuo gailestingumo penktadienio aktu popiežius Pranciškus dar kartą atkreipia krikščionių ir visų geros valios žmonių dėmesį į prekybą žmonėmis, kurią jis ne kartą yra pavadinęs grubiu nusikaltimu prieš žmoniškumą. „Prekyba žmonėmis, – yra pasakęs Šventasis Tėvas, – skaudi šiuolaikinės žmonijos žaizda, gili žaizda Kristaus kūne“. Panašius gailestingumo penktadienių apsilankymus popiežius Pranciškus anksčiau yra skyręs likimo ir žmonių nuskriaustiems žmonėms. Vieną sausio penktadienį jis aplankė senelių namus ir komos būklės ligonių namus; vasarį – buvusių narkomanų bendruomenę; kovą – pabėgėlių stovyklą; balandį buvo nuvykęs pas pabėgėlius į Graikijos Lesbo salą; gegužę – žmonių su proto negalia prieglaudą; birželį – senų kunigų globos namus; paskutinį liepos penktadienį Popiežius meldėsi Aušvico mirties lageryje.

Vatikano radijas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija