„XXI amžiaus“ priedas apie slaptąsias tarnybas

2011 m. liepos 20 d., Nr.7 (56)


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


XXI amzius


ARCHYVAS

2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

„News of the World“ žurnalistai neteisėtai klausėsi telefoninių pokalbių

Gintaras Aukštuolis

Laikraščio „News of the World“
pirmasis puslapis

Didžiosios Britanijos premjeras Devidas Kameronas pranešė, jog pradėtas tyrimas, ar tikrai Rupertui Merdokui priklausančio leidinio žurnalistai neteisėtai klausėsi telefoninių pokalbių. Omenyje turimas leidinys „News of the World“, priskiriamas leidybos kompanijai „News International“. Šis skandalas skiriasi nuo ankstesniųjų tuo, kad žurnalistai dabar klausėsi ne tik televizijos, kino ar estrados žvaigždžių bei žymių politikų pokalbių, bet ir asmeninių britų pokalbių telefonu.


Lolą Karimovą leido vadinti diktatoriaus dukterimi

Gintaras Visockas

Jaunesnioji Uzbekistano
prezidento Islamo Karimovo
duktė Lola Karimova

Prancūzijos spaudoje šiandien aptariamas skandalas, į kurį įsipainiojo Uzbekistano prezidento Islamo Karimovo jaunesnioji duktė Lola Karimova. Ji praėjusiais metais buvo padavusi į teismą prancūzišką internetinį leidinį „Rue89“ už tai, kad šis apšmeižė ją, viešai pavadindamas diktatoriaus dukterimi. Liepos 1 dieną Prancūzijos aukščiausiasis teismas paskelbė verdiktą: L. Karimova nebuvo nei įžeista, nei apšmeižta, nes žurnalistai rašė tiesą, vadindami ją diktatoriaus dukterimi.


Ukrainiečių patriotą Jevheną Konovalecą likviduoti įsakė Stalinas

Ukrainos didvyris
Jevhenas Konovalecas

Po Pirmojo pasaulinio karo sustiprėjo viltis, jog besikurianti naujoji Europos tvarka leis tautoms kurti nepriklausomas valstybes. Iš Austrijos-Vengrijos, Rusijos bei Osmanų imperijų griuvėsių kaip sfinksas iškilo keletas nacionalinių valstybių.  Pasinaudojusi patogiu momentu Ukrainos politinė vadovybė irgi ėmėsi aktyvių valstybės kūrimo veiksmų. Tiesa, šioms viltims nebuvo lemta išsipildyti – sutrukdė kaimyninių imperijų priešiškumas ir intrigos. Nepriklausomos Ukrainos susikūrimu labiausiai nesuinteresuota buvo Lenkija ir bolševikinė Rusija.

 
 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija