"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. sausio 16 d., Nr. 1 (50)

PRIEDAI









Pagerbti gabiausi moksleiviai ir studentai

Rūta AVERKIENĖ

Finansinę paramą gavusieji jaunieji
varėniškiai su savo mokytojais, vadovais
ir treneriais bei rajono meru Vidu Mikalausku

2003 metų pabaigoje jau penktą kartą Varėnos rajono savivaldybėje pagerbti tais metais labiausiai moksle, mene bei sporte nusipelnę rajono moksleiviai ir jų mokytojai bei studentai.Finansinę paramą gavo 26 moksleiviai ir jų mokytojai bei 14 studentų.

Visi įvertinti moksleiviai - įvairių konkursų, olimpiadų, viktorinų, varžybų nugalėtojai ir prizininkai. Vienkartinių išmokų dydžiai jiems paskirti pagal iškovotas vietas.

Apdovanotieji - tai Eglė Gudaitytė (mokytoja Danguolė Barkauskienė), Andrius Fugalis ir Karolis Pigaga (mokytojas Saulius Tamošiūnas) iš Varėnos ,,Ąžuolo“ vidurinės mokyklos, Antanas Samkus (mokytoja Joana Grigaitienė) iš Varėnos ,,Ryto“ vidurinės mokyklos, Mantas Lesniauskas, Vilija Badaraitė, Miglė Marcinkevičiūtė, Robertas Repeika ir Vytautas Pavalkis (mokytojos Aldona Žydelienė ir Ramunė Marcinkevičienė) iš Matuizų vidurinės mokyklos, Aistė Kaminskaitė, Jolanta Kastanavičiūtė, Dovilė Didikaitė (vadovė Marija Vasiliauskienė), Justinas Margevičius, Edvardas Žilinskas ir Emilis Žilinskas (vadovas Raimondas Žilinskas) iš Moksleivių kūrybos centro, Rūta Amšiejūtė (treneris Vytas Mortūnas), Žilvinas Griežė, Eimantas Mikučionis (treneris Irmantas Markevičius), Audinga Kniubaitė, Agnė Vaškelytė, Martyna Vidūnaitė (trenerė Rima Lukina), Alfredas Petrauskas (treneris Donatas Firsovas), Arminas Grigėnas, Šarūnas Krisiulevičius (treneris Rolandas Markinas), Gabija Vidūnaitė ir Vitalija Ramanovskytė (treneris Jonas Staliulionis) iš Varėnos sporto mokyklos.

Finansinė parama paskirta šiems studentams: Vitalijai Debesiūnaitei, Vilniaus universiteto antrakursei, Vilmai Gaurytei, Vilniaus universiteto ketvirtakursei, Daivai Ivančikaitei, Vilniaus pedagoginio universiteto antrakursei, Solveigai Janušauskaitei, Vilniaus universiteto pirmakursei, Eglei Kublickaitei, Vilniaus kolegijos trečiakursei, Neringai Masalskaitei, Vilniaus universiteto antrakursei, Dovilei Pribišauskaitei, Vilniaus teisės universiteto ketvirtakursei, Laimai Pribišauskaitei, Vilniaus universiteto pirmakursei, Linui Skripkai, Vilniaus pedagoginio universiteto antrakursiui, Jurgitai Šabrauskaitei, Kauno medicinos universiteto antrakursei, Ingai Verseckaitei, Vilniaus kolegijos trečiakursei, Vilalijai Vaivockytei, Vilniaus universiteto pirmakursei ir Redai Žemaitytei, Alytaus kolegijos trečiakursei.

Rajono gabiausiuosius jaunuolius ir jų tėvelius bei pedagogus pasveikinęs ir paskatinamąsias premijas įteikęs rajono meras Vidas Mikalauskas pasidžiaugė, kad rajone yra daug talentingų ir kūrybingų moksleivių bei studentų, kurie yra pavyzdys savo draugams. Jis sakė, kad šie apdovanojimai kuklūs, tačiau iš visos širdies. Rajono vadovas pripažino, kad galimybės tobulėti yra didelės, ir apgailestavo, jog ne visi turi vienodas galimybes atsiskleisti. Jis dėkojo pedagogams už reikšmingą ir kilnų darbą. Rajono meras teigė, kad bendrai rajono taupyklei labai svarbus ir jaunimo indėlis. ,,Skirdami mažą investiciją, turime viltį, kad jūs į rajoną sugrįšite. Turiningai gyventi galima ir čia“, - teigė rajono vadovas.

Šauniausiems varėniškiams, ju pedagogams ir tėveliams dainavo Varėnos moksleivių kūrybos centro mergaičių ansamblis. Kasmetinis gabiausių jaunųjų vareniškių pagerbimas - tai savotiška investicija į rajono ateitį.

Varėna
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija