"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. sausio 16 d., Nr. 1 (50)

PRIEDAI









Advento renginiai
mokyklose - su vyskupu

Gruodžio 18 dieną Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila dalyvavo adventiniame renginyje Marijampolės 5-ojoje vidurinėje mokykloje. Vyskupas pašventino atnaujintą tikybos kabinetą, taip pat ir visą mokyklą, veikiančią jau 33 metus. Apeigas palydėjo mokinių atlikta meninė eilių, giesmių ir smuiko garsų kompozicija.

Aktų salėje susirinkusią mokyklos bendruomenę pasveikino direktorius Valdas Pileckas. Vyskupas R. Norvila kalbėjo apie Kalėdas, kurių naujiena šiandien ne vienam yra tapusi panaši į anekdotą, dominantį nebent savo nelogišku keistumu. Vis dėlto, Dievas nepaliauja mylėti ir Jį ignoruojančius žmones. Vyskupas palinkėjo, kad šventės atnaujintų krikščionių širdyse Dievo ir tarpusavio meilę, kuri visiems parodytų Kalėdų tiesą ir prasmę.

Muzikos mokytojų Linos Šuliakauskienės ir Audronės Pečkienės vadovaujamas moksleivių choras pagiedojo kalėdinių giesmių. Mokiniai parodė dramos būrelio vadovės Mildos Mažėtytės režisuotą spektaklį pagal Biblijos pasakojimą apie pasaulio sukūrimą.

Po renginio vyskupas R.Norvila aplankė mokyklos muziejų, puoselėjamą mokytojos Danutės Vidrinskienės. Čia galima susipažinti su daugiau nei tris dešimtmečius besitęsiančia 5-osios vidurinės mokyklos istorija, joje dirbusiais ir dirbančiais mokytojais, mokyklos medalininkais bei tolesniais buvusių auklėtinių pasiekimais. Direktorius V.Pileckas padovanojo vyskupui knygą apie šios mokymo įstaigos istoriją.

Renginys pasibaigė šiltu bendravimu mokytojų kambaryje, dalijantis ne tik stalo gėrybėmis, bet ir Dievo žodžio trupiniais bei keletu aktualijų.

* * *

Gruodžio 19 dieną vyskupas R.Norvila buvo pakviestas į Prienų ,,Žiburio“ gimnaziją. Joje ganytojas kalbėjo 9-10 ir 11-12 klasių mokiniams, o adventinius pamąstymus palydėjo muzikiniai kūriniai, kuriuos smuiku, klavesinu ir fortepijonu atliko trys Kauno simfoninio orkestro muzikantai. Renginį užbaigė vyskupo susitikimas su gimnazijos mokytojais.

* * *

Gruodžio 22 dieną Vilkaviškio vyskupas lankėsi Alytaus šv. Benedikto vidurinėje mokykloje. Čia vyko Kalėdoms skirtas renginys, kuriame dalyvavo Lietuvos kariuomenės vyriausiasis kapelionas kan. Juozas Gražulis, buvęs mokyklos direktorius kun. Artūras Kazlauskas, Alytaus dekanas kun. Arūnas Užupis ir kiti svečiai. Po mokinių ir mokytojų meninės programos visa mokyklos bendruomenė susėdo prie Kūčių stalo, kur apsilankė dar vienas svečias - Kalėdų Senelis. Dalyviai turėjo galimybę aukomis paremti vargingiau gyvenančius mokinius. Per Advento laikotarpį ir patys mokiniai rinko pasninko vaisius, kad taip pasidalytų su stokojančiais bendruomenės nariais.

KAP

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija