"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. sausio 16 d., Nr. 1 (50)

PRIEDAI









Vaikų ir jaunimo diena

Lapkričio pabaigoje Liubavo Švč. Trejybės parapijoje buvo surengta Vaikų ir jaunimo diena, draugėn subūrusi jaunuosius parapijiečius ir svečius. Pagrindiniai šios šventės organizatoriai - parapijos klebonas kun. Antanas Kereišis, tikybos mokytoja Daiva Petrauskienė, vargonininkė Laimutė Šipšinskienė ir Marijampolės kolegijos dėstytoja Salomėja Karasevičiūtė. Į renginį kvietė prasmingos mintys apie gyvenimą ir bendravimą. ,,Gyvenimas - tai kelionė. Žingsnis po žingsnio. Jei kiekvienas žingsnis bus stulbinantis ir nepaprastas, tai toks bus ir gyvenimas. Ir jūs nebūsite kaip tie, kurie pasitinka mirtį, taip ir nepažinę gyvenimo. Nepraleiskite veltui nė akimirkos. Nežiūrėkite kitiems pro pečius. Žvelkite žmonėms tiesiai į akis. Nekalbėkite savo vaikams. Apglėbkite jų veidus rankomis ir kalbėkite su jais. Apkabinkite ne vien tik kūną, apkabinkite asmenį. Ir darykite tai tuoj pat“.

Pagrindinis šventės šūkis - ,,Jėzus su mumis!“, - tad ji ir prasidėjo šv.Mišiomis, kuriose visi meldėsi už vaikus ir jaunimą. Jaukią Liubavo bažnytėlę pripildė skambūs jaunimo šlovinimo grupės balsai, ją puošė besišypsantys veidai, vaikų rankomis karpyti popieriniai angelėliai ir balandžiai. Klebonas kun. A.Kereišis per homiliją kalbėjo apie tylą, kuri kaip kelrodė žvaigždė leidžia surasti savo gyvenimo kelią, pažinti vieniems kitus.

Po šv. Mišių visi susirinko į laisvalaikio salę, kur sveikinimų žodžiais bei dalijama duona išreiškė vienybę ir artimo meilę. Susirinkusieji aktyviai dalyvavo nuotaikinguose žaidimuose, atrakcijose, stebėjo vaidinimus ir buvo apdovanoti ne tik gera nuotaika.

Atsisveikindami jaunieji Liubavo parapijiečiai tarė padėkos žodį organizatoriams bei svečiams, įteikdami jiems po varpelį, simboliškai įpareigojantį kitiems skelbti išgirstą Dievo žodį ir liudyti patirtą Jo meilę. Visi išsiskirstė tikėdamiesi, kad ši šventė taps tradicija, kuri stiprins bendruomeniškumą ir ugdys norą dalytis džiaugsmu su šalia esančiais.

KAP

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija