"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. sausio 16 d., Nr. 1 (50)

PRIEDAI









UNICEF ,,Metų nuotrauka” paskelbė fotografiją apie hondūriečio berniuko odisėją

UNICEF ,,Metų nuotrauka” - ant Hondūre
važiuojančio krovininio traukinio stogo sėdi aklas
keleivis, vykstantis JAV link

Specialus tarptautinis Jungtinių Tautų pagalbos vaikams fondas UNICEF ,,Metų nuotrauka” paskelbė amerikiečių fotografo Dono Barlečio fotografiją, vaizduojančią hondūriečio berniuko odisėją. Nuotraukoje įamžintas vaikas ant prekinio traukinio stogo, nelegaliai mėginantis patekti į JAV. Ši nuotrauka simbolizuoja beviltiškas paliktų vaikų pastangas surasti savo tėvus, Berlyne paskelbė UNICEF. Kiekvienais metais tūkstančiai paliktų vaikų ir jaunuolių iš Lotynų Amerikos mėgina patekti į Jungtines Valstijas pas savo tėvus. D. Bertletis jaunuolius iš Hondūro, siekiančius nelegaliai patekti į JAV, fotografavo tris mėnesius.

Šis fotokonkursas atkreipia dėmesį į skurdžiose ir turtingose šalyse gyvenančių vaikų likimus, įteikdama premiją sakė UNICEF globėja Kristina Rau. Antrąją vietą konkurse užėmė britė Felisija Veb. Ji apdovanota už nuotrauką apie materialiniame pertekliuje gyvenančius vaikus. Britė įamžino antsvorį turinčius brolį ir seserį - 14 metų Džonataną ir devynerių Jomarą, valgančius greito maisto restorane JAV Teksaso valstijoje.

UNICEF atitinkamas premijas teikia jau ketvirtą kartą. Organizacija apdovanoja aukštos meninės kokybės fotografijas, iliustruojančias vaikų gyvenimo sąlygų poveikį jų asmenybėms.
dpa-ELTA

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija