"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. balandžio 23 d., Nr. 4 (53)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Moksleiviai ragino saugoti
gyvybę keliuose

Moksleiviai ragino saugoti
gyvybę keliuose
Valdo Kopūsto (ELTA) nuotrauka

Žaisdami ir koncertuodami Savivaldybės aikštėje, sostinės moksleiviai minėjo Pasaulio sveikatos dieną. Šių metų renginių šūkis - „Saugus eismas - išsaugota gyvybė”. Visuomenės sveikatos ugdymo centro surengtoje akcijoje dalyvavo keturiolikos Vilniaus mokyklų moksleiviai - iš viso apie 200 dalyvių.

Moksleivių komandas pasveikino sveikatos apsaugos ministras Juozas Olekas, susisiekimo ministras Zigmantas Balčytis, policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius, kiti pareigūnai. Savo parengtas temines programas visuomenei pristatė Karoliniškių, Fabijoniškių, „Gabijos”, Emilijos Pliaterytės ir kitų gimnazijų įvairių klasių moksleiviai. Jie vaidino įvairias situacijas kelyje, buvo nusipiešę kelio ženklus. Savo sugebėjimus rodė Vilniaus aikido centro nariai, ritminių šokių grupės.

Panašus renginys vyko ir Vilniaus mokytojų namų kiemelyje. Su moksleiviais ir jų tėveliais eismo priežiūros tarnybos bei medikų atstovai kalbėjosi apie saugų eismą ir medicinos pagalbą. „Saugus eismas” - tokia tema vyks ir lopšelių-darželių „Varpelis”, „Sveikuolis”, „Pelėda” bei „Riešutėlis” pasirodymai. Saugaus eismo mokyklos moksleiviai susirinkusiesiems rodė miuziklą „Kas mažas neišdykęs?”.

Pasaulio sveikatos diena buvo minima ir jaunųjų dviratininkų akcija prie Sveikatos apsaugos ministerijos. Renginiai baigėsi žvakučių uždegimu ir tylos minute, pagerbiant visus žuvusius keliuose. Lietuvos keliuose per metus žūva apie 700 žmonių, iš jų daugiau nei dešimtadalis - vaikai. Pagal pasaulio statistiką, kas pusę minutės autoavarijose žūva žmogus.

Pagal Eltą

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija