"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. gegužės 21 d., Nr. 5 (54)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Mažųjų dainininkų šventė

Jauniausioji dainininkė
Urtė Silvija Stimburytė

Vepriai. Ketverius metus Ukmergės rajono Veprių miestelyje tradiciškai vyksta mažųjų dainininkų šventė. Čia suvažiuoja Ukmergės rajono dainininkai – mažiausi pipirai ir jau sceninę patirtį turintis jaunimas. Kaip teigia Veprių kultūros namų direktorė Rasa Imonienė, ši šventė skiriama Motinos dienai, o pirmasis dainininkų susibūrimas vyko Taujėnuose.

Šiemet į Veprių kultūros namus sugužėjo per 200 atlikėjų, kurie ne tik skyrė savo dainas motinoms ir tėvynei, bet ir puikiai šoko. Savo jėgas scenoje išbandė Deltuvos, Dainavos, Petronių, Taujėnų, Siesikų, Veprių, Vidiškių, Lyduokių, Krikštėnų, Sližių, Liaušių, Užugirio, Šventupės jaunieji atlikėjai. Ta proga visiems dalyviams buvo sukurtos specialios emblemos.

Pasak vietinių gyventojų, ši šventė labai laukiama. Susirinkusieji šiltais plojimais padrąsina atvykusius svečius. Šventupės kolektyvas ne tik dainavo dainas, bet ir pristatė avangardinės mados kolekciją. Veprių kultūros namų direktorė paminėjo, jog šiais metais pirmą kartą scenoje pasirodė ir grojantys vaikai.

Šį tradicinį renginį remia Veprių seniūnija, poetas Vincas Lukša dovanojo knygeles, dailininkas Jonas Povilavičius pagamino medalius, Dovilė Čivaitė - nuostabius karpinius, kurie buvo įrėminti. „Santarvės“ fondas mažiesiems dainininkams skyrė žurnalų, parėmė ir loterija „Sekmadienio loto“.

Kiekvienais metais Veprių krašto fotomenininkas ir juvelyras Viktoras Krasauskas pagamina dailius auksinius auskarėlius, kuriuos įteikia geriausiai dainininkei. Šiemet V.Krasauskas, pasveikinęs renginyje dalyvavusius vaikus, savo prizą įteikė trejų metukų viešniai iš Deltuvos – Urtei Silvijai Stimburytei, kurią dainuoti išmokė mama Daiva Stimburienė. Rėmėjas palinkėjo mažajai atlikėjai tobulėti ir garsinti Lietuvos vardą.

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Viktoro Krasausko nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija