"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. gegužės 21 d., Nr. 5 (54)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Vyskupas pašventino mokyklos
aktų salę

Alytus. Gegužės 7 dieną Šv. Benedikto vidurinėje mokykloje Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila pašventino naujai įrengtą 200 vietų amfiteatrinę aktų salę, o tuo pačiu – ir patį didžiausią šios mokymo įstaigos Mėlynąjį korpusą, veikiantį jau antri metai. 1991 metais pradėtoje statyti Šv. Benedikto vidurinėje mokykloje dabar mokosi per 700 mokinių. Jos steigėjai yra Alytaus miesto savivaldybė ir Vilkaviškio vyskupijos kurija.

Džiaugdamasis naująja aktų sale, ją pripildžiusiems mokiniams, mokytojams ir svečiams direktorius Vytautas Bigaila išreiškė viltį, kad rudenį bus įrengta mokyklos koplyčia, o kitais metais pabaigti visi statybos darbai. Simbolinę atidarymo juostelę perkirpo ir sveikinimo žodžius tarė Lietuvos Respublikos Seimo vicepirmininkas Artūras Skardžius ir Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Kirkliauskas.

Vyskupas R. Norvila linkėjo, kad mokykla būtų vieninga ir stipri krikščioniškomis vertybėmis. Ganytojas priminė, kad Jėzų Kristų sekančios bendruomenės negali remtis brutalia „stipresniojo teise“, į jas turi įeiti tarpusavio meilė, supratimas ir atjauta.

Šventę pratęsė meninė programa, kurioje dalyvavo ne tik Šv. Benedikto, bet ir kitų Alytaus miesto mokyklų kolektyvai.

Kun. dr. Arūnas PONIŠKAITIS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija