"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. liepos 16 d., Nr. 7 (56)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Aš noriu matyti...

Telšių vyskupijos jaunimo dienos

Maldininkų procesija Žemaičių
Kalvarijoje
Ričardo ŠAKNIO nuotrauka

Liepos 2-osios popietę jaunimas iš įvairių vyskupijos kampelių rinkosi į Žemaičių Kalvariją, kur mokykloje prasidėjo registracija į jau tradiciniu tapusį ir jaunimo pamėgtą renginį - Vyskupijos jaunimo dienas. Šiemet vyskupijos jaunimo centras paskelbė metų temą - „Aš noriu matyti...“. Taip buvo pavadintos ir šios, liepos 2-3 dienomis vykusios, jaunimo dienos.

Pirmąjį renginio vakarą beveik 400 jaunų žmonių sugužėjo į Žemaičių Kalvarijos Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo Baziliką. Čia prasidėjo Kryžiaus pagarbinimo pamaldos. Jų metu buvo pašventintas jaunimo centro misijų kryžius, lydėsiantis vyskupijos jaunimą ateities žygiuose ir kelionėse. Pamaldose giedojo Klaipėdos Kristaus Karaliaus parapijos Taizė grupelė. Aukoti šv. Mišių atvyko Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ, ir Lietuvos Vyskupų Konferencijos Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila bei kiti vyskupijos kunigai. Pakylėjęs savo dvasią švęsdamas Eucharistiją jaunimas vėl nuskubėjo į mokyklą agapei. Vėliau, išsirikiavę prie Bazilikos, su žvakutėmis rankose ir neseniai pašventintu kryžiumi priekyje, lydimi savo dvasinių vadovų - kunigų Rimanto Gudlinkio, Vytauto Vaidilos, Viliaus Viktoravičiaus, Egidijaus Arnašiaus - jaunieji katalikai išėjo į Kalvarijos kalnus. Po žiburių liturgijos ir visų eisenoje dalyvavusių kunigų palaiminimo ramiai nakčiai visi išsiskirstė į mokyklos klases poilsiui, o norintieji pabendrauti - į mokyklos salę, kur dar porą valandų smagiai leido laiką bendraminčių būryje.

Saulėtas liepos 3-iosios rytas visus renginio dalyvius vėl sukvietė į Baziliką švęsti šv. Mišių, kurias aukojo Vyskupijos jaunimo centro direktorius kun. R.Gudlinkis, jo pavaduotojas kun. E.Arnašius, Bazilikos rektorius kun. Narsutis Petrikas, giesmėms vadovavo Akmenės parapijos jaunimo choras. Po šv. Mišių, Žemaičių Kalvarijos kultūros namų salėje vyko šlovinimas, kuriam vadovavo Platelių jaunimo choras, ir katechezė. Katechezę tema „Aš noriu matyti...“ vedė Marijos Dangun Ėmimo seserų kongregacijos sesuo Benedikta. Jos įžvalgos, tikėjimo liudijimas ir humoro jausmas traukė susirinkusiųjų dėmesį ir sutelkė apmąstymams apie tai, kaip matyti šviesą gyvenime, Dievo mums skirtąjį gėrį, kaip atskleisti savojo „Aš“ paslaptį, kurią kiekvienam kartu su keliu į tikrąją laimę dovanoja Kūrėjas. Po šio susikaupimo scenoje pasirodė jaunimo misijos grupė „Šokis su misija“ iš Klaipėdos. Žavėdamiesi šokiu ir klausydami jaunų žmonių pasidalijimų apie savo tikėjimo patirtį susirinkusieji lengvai atpažino šokyje paslėptą krikščionišką mintį. Šis bendraamžių liudijimas kvietė jauną žmogų dar kartą savyje apmąstyti asmeninį santykį su Išganytoju Jėzumi Kristumi. Po tokio prasmingo pasirodymo renginio vadovai pakvietė visus pasistiprinti pietumis ir vėl susirinkti į programos užbaigimą. Tada buvo apdovanoti Jaunimo centro rašinių ir piešinių konkurso, skirto metų temai „Aš noriu matyti...“, laureatai. Renginį vainikavo įspūdingas Klaipėdos džiazo grupės „Kongas“ koncertas. Jaunimas išsiskirstė laukti kito susitikimo, kuris vyks liepos 24-25 dienomis Šiauliuose, Lietuvos jaunimo dienose.

Roma ČENKUTĖ
TVJC savanorė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija