"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. rugpjūčio 20 d., Nr. 8 (57)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Plaukai rekordininkai

Naujuoju plaukų rekordininku
tapo septynmetis vilnietis
Kristupas Puodžiukas
Tomo Černiševo
(ELTA) nuotrauka

Agentūra „Factum” į Lietuvos rekordų ir Lietuvos vaikų rekordų knygas įrašė naują vyriškų plaukų ilgio rekordą. Naujuoju rekordininku tapo septynmetis vilnietis Kristupas Puodžiukas. Berniuko plaukų ilgis - 93 cm.

Paprastai Kristupo plaukai yra supinti į kasą, kuri nutįsta žemiau kelių. Jos ilgis - 80 cm. Berniukas nuo mažens lanko Rytų kovos menų būrelį, treneris jam pataręs arba nukirpti plaukus, arba auginti surištus į kasą, o kasą naudoti kaip kovos ginklą.

K. Puodžiukas trumpai lankė vaikų darželį, o nuo šio rudens eis į pirmąją klasę. Tuomet turbūt pirmą kartą gyvenime kirps plaukus.

Pasak tėvų, dabar Kristupo plaukų priežiūrai naudojami šampūnai, apsaugantys plaukus nuo susivėlimo, juos po plovimo džiovina plaukų džiovintuvu. Plaukų priežiūros meno išmoko ne tik mama, bet ir tėtis.

Septynmetį K. Puodžiuką savo amžiaus grupėje lenkia Lietuvos vaikų rekordų knygoje jau registruota septynmetė klaipėdietė Deimantė Strakšytė, 1996 m. turėjusi 1 m 2 cm ilgio plaukus. Absoliučia plaukų ilgio rekordininke yra kaunietė Antanina Vitkauskaitė - Bačiulienė, turėjusi 2 m 15 cm ilgio plaukus.

Pasaulio rekordų knygoje kaip ilgiausius pasaulyje plaukus turintis minimas tailandietis gyvačių gaudytojas. 1997 metais išmatavus jo išpintus plaukus nustatyta, kad jų ilgis yra 5 m 15 cm.

Pagal BNS-dpa-Reuters-ELTA

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija