"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. rugpjūčio 20 d., Nr. 8 (57)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Vėžiu sergantis berniukas sukūrė kompiuterinį žaidimą likimo draugams

Kalifornijoje leukemija sergantis devynmetis sukūrė kompiuterinį žaidimą, kuriame pagrindinis veikėjas kovoja su vėžio ląstelėmis ir monstrais, vaizduojančiais šalutinį chemoterapijos poveikį. Žaidimas, skirtas vėžiu sergantiems vaikams, buvo pristatytas Kalifornijos universiteto pediatrinio gydymo centre San Franciske. Jaunasis žaidimo išradėjas Benas Daskinas šiame centre gydomas nuo penkerių metų. Žaidime pagrindinis veikėjas turi sunaikinti vėžio ląsteles ir rinkti skydus, kad apsigintų nuo įprastą chemoterapijos šalutinį poveikį vaizduojančių monstrų.

Šiuo metu B. Daskino ligos požymiai laikinai yra susilpnėję. Jaunasis pacientas laikraščiui „San Francisco Chronicle” pažymėjo norįs, kad žaisdami jo sukurtą žaidimą kiti vėžiu sergantys vaikai galėtų bent kuriam laikui pamiršti apie savo ligą.

Žaidimą sukurti padėjo fondas „Make-A-Wish” - organizacija, padedanti sergantiems vaikams. B. Daskinas septynis mėnesius žaidimą kūrė kartu su įmonės „LucasArts” programinės įrangos inžinieriumi Eriku Džonsonu. Žaidimą galima rasti internete adresu: www.makewish.org/ben.

Yra galimybė, kad B. Daskinas visiškai pasveiks, teigia jo gydytojai. Berniukas jau yra sugalvojęs žaidimo tęsinį, kuris vadinsis „Ląstelių valdovas: ligos sugrįžimas”.

Pagal BNS-dpa-Reuters-ELTA

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija