"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. spalio 15 d., Nr. 10 (59)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Mokytojas mokinio gyvenime

Rašinių konkurso laureatai
su mokytojais ir svečiais.
Kairėje – akad. Zigmas
Zinkevičius su žmona Regina,
dešinėje – Valensas Puodžius
su žmona Audrone, už jų –
Marija Puodžiuvienė

Spalio 5-ąją, minint Tarptautinę mokytojo dieną, Alantoje (Molėtų r.) įvyko gražus renginys, kuriame, be mokinių bei mokytojų, dalyvavo ir būrelis garbingų svečių: akademikas Zigmas Zinkevičius su žmona Regina, buvusių šios mokyklos mokytojų, 1941 m. birželio 14 d. ištremtų į Sibirą, Katrės ir Jono Puodžių sūnūs Jonas Rytis ir Valensas su žmonomis Marija ir Audrone. Tą dieną buvo paminėtos jų motinos 100-osios gimimo metinės. Be to, broliai Puodžiai buvo paskelbę Alantos vidurinės mokyklos 9-12 klasių mokinių rašinių konkursą „Mokytojas mano gyvenime“ ir skyrė pinigines premijas geriausių rašinių autoriams. Konkurso tikslas – paminėti mokytojus, kurie turėjo ypatingą reikšmę formuojant mokinių pasaulėžiūrą, rengiant juos gyvenimui, ugdant pilietiškumą, meilę savo kraštui, pagarbą šeimai, gyvenimo vertybių suvokimui.

Šiame renginyje padėkos raštais ir piniginėmis premijomis buvo apdovanoti šeši mokiniai: Judita Vildaitė, užėmusi pirmąją vietą ir gavusi 200 litų premiją, Vaiva Viburytė, Eglė Jakučionytė (abiem pripažintos antrosios vietos ir skirta po 150 litų), Asta Zenevičiūtė, Kristina Kazlaitė ir Dalia Arčiamaitė (visoms trims už trečiąją vietą skirta po 100 litų). Dar keturi mokiniai – Vilma Kazlaitė, Simona Kanapeckaitė, Edita Skebaitė ir Skirmantas Petrauskas paskatinti mažesnėmis premijomis, taip pat įteikiant jiems padėkos raštus ir knygas „Nelaisvės metų atspindžiai“.

Renginyje mokiniai skaitė ištraukas iš savo rašinių, dainavo ir šoko. Geriausių rašinių autoriai savo kūrinius įteikė savo aprašytiesiems mokytojams.

Beje, broliai Puodžiai išleido knygą „Vilties galia“ apie savo tėvus Alantos mokyklos mokytojus.

Robertas BUCKUS

Alanta, Molėtų rajonas

Jono PUODŽIAUS nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija