"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. spalio 15 d., Nr. 10 (59)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Pažintinė kelionė į Šiluvą

Rugsėjo 25 dieną mes, Šimonių pagrindinės mokyklos giedojimo būrelio vaikai su tikybos mokytoja Genovaite Irena Balčiūniene ir parapijos klebonu kun. Povilu Svirskiu, vykome į pažintinę ekskursiją – į Lietuvos šventovę Šiluvą. Apreiškimo koplyčioje dalyvavome šv.Mišių aukoje, kur giedojome ir meldėmės. Kaip ten gražu ir gera! Visi lietėme akmenį, ant kurio stovėjo Švč.Mergelė Marija su kūdikiu. Meldėmės ir prašėme sveikatos sau ir artimiesiems.

Šiluvos klebonas kun. Erastas Murauskas labai suprantamai ir aiškiai papasakojo Apreiškimo istoriją, parodė skrynią, kurioje buvo atrasti bažnyčios dokumentai ir stebuklingas Švč. Marijos paveikslas. Šiluvos Bazilika didelė ir didinga, joje nuoširdžiai skambėjo ir mūsų giesmė „Ave Marija“.

Dar aplankėme Tytuvėnų Švč.Mergelės Marijos bažnyčią ir vienuolyną, Kryžių kalną ir prie jo esantį vienuolyną, kur susitikome su broliais pranciškonais, aplankėme Smilgių baroko stiliaus Šv. Jurgio bažnyčią. Visur mus svetingai priėmė, pasakojo apie bažnyčių istoriją, paveikslus, skulptūras, altorius.

Grįžome laimingi, daug sužinoję ir dėkojome Dievui, kad Lietuvoje yra tiek daug garsių, didingų vietų, kurias verta aplankyti.

Viktorija LAPIEGINAITĖ,
Kupiškio rajono Šimonių pagrindinės mokyklos
5 klasės mokinė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija