"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. spalio 15 d., Nr. 10 (59)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Malonūs vasaros prisiminimai

Su pirmąja šalna, žvarbesniu vėjo gūsiu atkeliavo ruduo. Miestelio takelius dengia įvairiaspalviai lapai. Kiekvieną rytą skubame tuo rudens taku mokyklon, o vakarais ir sekmadienio popietę renkamės į bažnytėlę maldai. Suėję draugėn dažnai prisimename vasarą, turiningai praleistas atostogas. Ši vasara mums buvo ypatinga, nes priėmėme Pirmąją Komuniją.

Visus metus su tėveliais ėjome į bažnytėlę, mokėmės maldos, pratinomės savo gyvenimą sieti su Dievu. Birželį mus rengti Pirmajai Komunijai atvyko Telšių kunigų seminarijos klierikas Rolandas Taučius. Visą mėnesį kasdien rinkomės į Parapijos namus. Čia su klieriku R.Taučiumi ir mūsų parapijos klebonu kun. Kęstučiu Vainoriumi rengėmės Pirmajai Komunijai, kalbėjomės, meldėmės, žaidėme žaidimus.

Pirmosios Komunijos šventė buvo graži ir įsimintina. Kartu su tėveliais ir krikšto tėvais rinkomės į išpuoštą bažnytėlę. Čia spindėjo šimtai žvakučių, žydėjo gėlės, suolus puošė balti kaspinai. Šventė buvo tokia įspūdinga, kad daugelis susirinkusiųjų šluostė džiaugsmo ašaras. Pirmosios Komunijos šventę primins nuotraukos, o širdyse uždegta džiaugsmo kibirkštėlė lydės mus visą gyvenimą.

Už šią gražią šventę mes ir mūsų tėveliai esame dėkingi pirmiesiems dvasios mokytojams: parapijos klebonui kun. K.Vainoriui ir Telšių kunigų seminarijos klierikui R.Taučiui.

Spalį mūsų parapijos klebonas kun. K.Vainorius švenčia savo gimtadienį. Ta proga linkime jam geros sveikatos, sėkmės darbe ir gyvenime. O klierikui Rolandui – sėkmingai tęsti studijas ir tapti tikru kunigu. Telaimina jus Dievas.

Visų 31 Pirmosios Komunijos dalyvių vardu –

Ieva RAZMINAITĖ
ir Milda PETRIKAITĖ

Upyna, Šilalės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija