"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. spalio 15 d., Nr. 10 (59)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Atostogų įspūdžiai

Jaunieji vadovai ir parapijos
jaunimas, šiemet priėmęs
Sutvirtinimo sakramentą,
su klieriku Edgardu

Panevėžio Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijoje veikianti vaikų ir jaunimo katalikiška organizacija „Kertinis akmuo“ šią vasarą organizavo dvi stovyklas.

Liepos mėnesį beveik tris savaites Ukmergės rajono Užugirio kaime, A. Smetonos dvare, vyko vyresniųjų (12-18 metų) vaikų vasaros stovykla „Į Europą“. Joje dalyvavo 80 vaikų, iš jų 50 - iš socialiai remtinų ar daugiavaikių šeimų. Stovyklos vadovais buvo Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijos klierikai Audrius, Nerijus, Jonas, Dainius ir Edgaras.

Stovyklos dienotvarkė buvo labai įvairi. Vaikai susipažino su Europos Sąjungos valstybėmis, galėjo dalyvauti parlamento rinkimuose, naktiniame žygyje į Europos centrą, kurti pasirinktų šalių konstitucijas, net pastatė Eifelio bokštą. Be to, dalyvavo estafetėse, futbolo, tinklinio varžybose. Visiems įsimintiniausi ir įspūdingiausi buvo vakarai prie laužo, nakvynė palapinėse ir valgio gaminimas ant laužo. Kadangi stovyklavietė buvo įrengta prie pat ežero, tai nė diena nepraeidavo be maudynių.

Neliko nuskriausti ir mažieji. Liepos 26 – rugpjūčio 6 dienomis 6-12 metų amžiaus vaikai dalyvavo dieninėje stovyklėlėje „Mažieji kertinukai“, vykusioje Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos patalpose. Stovyklos metu vaikai žaidė įvairiausius žaidimus, sportavo Skaistakalnio parke, savo kūrybiškumą išreiškė kurdami miestą iš dėžučių bei plastilino.

Kino teatre „Garsas“ žiūrėjo filmą apie Harį Poterį, lankėsi „Jaunųjų gamtininkų“ centre, VšĮ „Panevėžio m. GMP“ stotyje. Čia galėjo apžiūrėti greitosios pagalbos automobilius bei medicininę įrangą. Išbandė rankos ir akies taiklumą miesto šaudykloje. Kupina įspūdžių buvo kelionė į Burbiškio dvarą ir į Kleboniškių kaimo buities muziejų. Ekskursijos pabaigoje visi sočiai prisismaližavo ledų.

Stovykloje jaunųjų vadovų darbą atliko parapijos jaunimas, priėmęs šiais metais Sutvirtinimo sakramentą.

Labai greitai prabėgo dienos, tačiau stovyklautojai spėjo pasidžiaugti vasaros teikiamais malonumais.

Sugrįžę į mokyklas vaikai dar ilgai dalysis su draugais vasaros atostogų įspūdžiais.

Virginija PARADNEVIČIŪTĖ

Zitos PETKEVIČIŪTĖS

nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija