"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. lapkričio 12 d., Nr. 11 (60)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Kur tas gyvojo vandens šaltinis?

Naujoji Telšių vyskupijos
ateitininkų vietovės valdybos
pirmininkė Rasa Čenkutė

Į taip pavadintą ataskaitinę-rinkiminę metinę konferenciją spalio 30 dieną Telšiuose susirinko 160 Žemaitijos ateitininkų iš Naujosios Akmenės, Varnių, Viekšnių, Papilės, Gargždų, Šilutės, Klaipėdos, Ukrinų, Tirkšlių, Telšių, Plungės, Palangos, Skuodo, Mažeikių, Kretingos. Šiemet sukanka penkiolika metų, kai Žemaitijoje atkurta ateitininkų organizacija. Per iškilmingų šv.Mišių Telšių Katedroje pamokslą vyskupas Jonas Boruta ragino iš naujo atrasti sekmadienį, kad sekmadieninės šv.Mišios taptų krikščioniško gyvenimo centru; iš naujo atrasti Eucharistiją – dvasinės stiprybės Duoną, kuria esame stiprinami išbandymų valandomis; iš naujo atrasti adoraciją – susitikti Jėzų giliame susimąstyme. Ganytojas palinkėjo sėkmės skleisti ateitininkišką autentiškumą, melsdamas Viešpatį laiminti ateitininkų pastangas per visus Eucharistijos metus.

Iškilmės tęsėsi Telšių „Džiugo“ vidurinėje mokykloje. Susirinkusiuosius sveikino Telšių švietimo skyriaus vedėjas Vytautas Kleiva. Kun. Sigitas Žilys meistriškai „vedžiojo“ Dantės „Dieviškosios komedijos“ labirintais. Šiuolaikinio jaunimo konfliktas – jauno žmogaus pasaulis nesutampa su esančiu. Šventieji buvo idealistai. Jų idealai buvo realiai įgyvendinami: savo darbais, mintimis idėjų pasaulį pritraukdavo prie realybės. Žmogus turi daryti moralinius apsisprendimus. Aš renkuosi gėrį tam, kad būčiau laisvas.

Ateitininkų federacijos pirmininkas Liutauras Serapinas džiaugėsi per penkiolika metų nueitu ateitininkų keliu. Padaryta nemažai, bet ar viskas? Ateitininko ženklas neša palaimą ir apsaugą. Šiandien gausu chaoso, bet kiek yra ir tylios tikėjimo išpažinimo giesmės! Mūsų priedermė – daryti reformas, su pasitikėjimu kovoti gerais darbais. Mūsų senelius įvairiausiais būdais klupdė baisi sovietinė sistema, bet neparklupdė – modernusis nihilizmas ir mūsų neparklupdys.

Prisiekęs ateitininkas kun. Mindaugas Šlaustas skatino deramai įvertinti ir branginti savo šalies praeitį. Tinkamai jos neįvertinę, nepuoselėję, nesaugoję, negerbę, prarasime savo identitetą.

Telšių vyskupijos jaunimo centro direktorius kun. Rimantas Gudlinkis dėkojo ateitininkams už aktyvią veiklą TJC organizuotuose renginiuose, palinkėjo stengtis ugdyti savyje tikėjimą, nepritrūkti svajonių, augti tikrais žmonėmis pagal Dievo paveikslą ir kad kiekvienoje parapijoje įsikurtų ateitininkų kuopa.

Telšių vyskupijos ateitininkų vietovės valdybos (TVAVV) pirmininkės Jurgitos Raudytės veiklos ataskaitoje atsispindėjo ryškiausia ateitininkiška misija, gyvybiškai svarbus būties klausimas: dėl ko mes esame? J.Raudytė puikiai atliko TVAVV pirmininkės pareigas, visas jėgas be atokvėpio atiduodama, kad ateitininkai savo jaunatvišku entuziazmu kuo nuoširdžiau pajustų Dievo Malonę.

Į naująją Telšių vyskupijos valdybą, be dvasios tėvo kun. Gintaro Lengvino ir garbės pirmininkės Elenos Martinkienės, išrinkti Leila Kerimova ir Artūras Butkus iš Klaipėdos, Margarita Petrauskaitė iš Mosėdžio, Paulius Auryla iš Viekšnių, Janina Šalkauskytė ir J.Raudytė iš Telšių. Telšių vietovės pirmininke išrinkta Roma Čenkutė, kupina noro ir idėjų vadovauti Žemaitijos ateitininkams šiais ir ateinančiais metais.

Vakaro programoje meno kalba prabilo visų kuopų atstovai. Maloniai susirinkusiuosius skatino dalytis, bendrauti, linksmintis.

Esame be galo dėkingi Ukrinų ateitininkų kuopos dvasios vadui kun. Vytautui Vaidilai, Klemui Šilinskui ir Jonui Daubariui, kurių dėka net dešimt kuopos narių turėjo galimybę pristatyti savo kuopą Telšiuose, pabendrauti su ateitininkais iš visos Žemaitijos ir ūgtelėti dvasiškai.

Visiems ateitininkams psalmininko žodžiais linkiu: „Džiaugdamies semkite vandenį iš versmių išganingų“.

Jurgita PAULAUSKAITĖ,
Ukrinų ateitininkų kuopos globėja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija