"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. lapkričio 12 d., Nr. 11 (60)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Parapijos gyvastis

Gražiai gieda jaunimo choras,
vadovaujamas Jūratės Kaplonaitės

Tauragė – ne toks jau mažas rajono, o kartu ir apskrities miestas. Todėl didoka ir Tauragės parapija. Tiesa, šiame mieste esama ir kitų konfesijų bažnyčių, tačiau pagrindinė yra katalikų Švč. Trejybės bažnyčia, kuriai trečius metus vadovauja klebonas dekanas kun. Alvydas Bridikis. Jam talkina du jauni vikarai – Kęstutis Timofejevas ir Aivaras Pudžiuvelis. Šiais savo pagalbininkais klebonas nesiskundžia. Abu vikarai savo pareigas atlieka nuoširdžiai. Itin gražius pamokslus geba sakyti kun. K.Timofejevas, o kun. A.Pudžiuvelis puikiai bendrauja su vaikais ir jaunimu.

Klebonas kun. A.Bridikis dažnai sako, kad bažnyčios, o taip pat ir parapijos gyvastis – jaunimas. Pasak jo, problemą sudaro šiandieninis jaunimas, kurį labiau domina įvairūs pasaulietiški „blizgučiai“, o ne dvasiniai dalykai. Tačiau gąsdinimu, rėkimu iš sakyklos ar kita prievarta irgi nieko nepasieksi. Dargi atbaidysi nuo bažnyčios.

Tauragės klebono kun. A.Bridikio darbo su vaikais ir jaunimu metodas – tai gebėjimas tarsi maloniu varpeliu pasibelsti į jauno žmogaus širdį paliečiant jo sielą. Tam tikslui klebonas kartus su savo vikarais kun. K.Timofejevu ir kun. A.Pudžiuveliu panaudoja sekmadienio rytmetines šv. Mišias, skirtas jaunimui. Jose gieda vaikų ir jaunimo choras, kuriam vadovauja vargonininkė Jūratė Kaplonaitė. Šis gražiai giedantis choras patraukia jaunimą bažnyčion. Visi trys kunigai taip pat stengiasi savo homilijose paliesti jauno žmogaus protą ir širdį. Klebonas kun. A. Bridikis visuomet pasidžiaugia jaunimo dalyvavimu šv. Mišiose, pagiria, kad jie sekmadieniais nepamiršta bažnyčios ir Dievo. Juk pagyrimas, geras žodis kiekvieną skatina tolesniems geriems darbams.

Minint Tauragės parapijos moterų katalikių dešimtmetį, pas tauragiškes katalikes svečiavosi Marijos Nekaltojo Prasidėjimo Vargdienių seserų vienuolyno sesuo Ignė Marijošiūtė, MVS, kuri turėjo ką papasakoti į Votyvą susirinkusiam jaunimui.

Šiuo metu itin didelis dėmesys skiriamas tiems vaikams, kurie rengiasi ateinančių metų Pirmajai Komunijai. Apie būtinumą šiems vaikams kiekvieną sekmadienį dalyvauti šv. Mišiose informuojami tėvai, su jais kalbamasi, patariama, nes vaikų dalyvavimas šv. Mišiose įpratins juos sekmadienį švęsti ir būti tikrais, o ne „šiaudiniais“ katalikais. Užtat dabar Tauragės bažnyčioje kas sekmadienį būna vis daugiau jaunimo, vaikų. Prasidėjus pamaldoms, jie susispiečia arčiau altoriaus, kad matytų ir suvoktų šv. Mišių eigą.

Ateinančių metų Pirmajai Komunijai Tauragės parapijos vaikus rengia katechetai, taip pat ir visi trys kunigai. Sekmadieniais po pamaldų yra susitinkama su jaunaisiais katalikais, pasikalbama su jais. Tikslas vienas – kuo geriau ir sąmoningiau parengti juos susitikimui su Kristumi.

Taigi Tauragės parapijos gyvastis – jaunimas, į kurį nukreiptos kunigų, katalikiškų organizacijų vadovų, katechetų akys. Kai dirbama nuoširdžiai, veikliai, tai ir rezultatai geri: vis daugiau jaunų veidų Tauragės bažnyčioje.

Žilvinas PRANEVIČIUS

Taurapė

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija