"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. lapkričio 12 d., Nr. 11 (60)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Mokykloje pagerbė kunigą rezistentą

Moksleivės su juostomis
ir rožėmis pasirengusios sveikinti
mons. Alfonsą Svarinską

Kauno „Ąžuolo“ vidurinė mokykla garsėja visoje Lietuvoje savo pedagoginio ir patriotinio auklėjimo tradicijomis. Ypač įspūdingai rengiama Knygnešių krivūlės diena Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Šiame renginyje ypač aktyviai dalyvauja Kauno „Ąžuolo” vidurinės mokyklos moksleiviai. Mokykloje didelis dėmesys skiriamas bendravimui su įžymiais Lietuvos žmonėmis. Su vienu tokių žmonių - monsinjoru Alfonsu Svarinsku, švenčiančiu kunigystės 50-ąsias metines, ir susitiko mokyklos moksleiviai. Šventėje taip pat dalyvavo naujai išrinkti Lietuvos Seimo nariai, Tėvynės sąjungos atstovai Rytas Kupčinskas, Rimantas Dagys, Šilainių Šventosios Dvasios bažnyčios klebonas monsinjoras Lionginas Vaičiulionis, istorikas dr. Kazimieras Blaževičius, Kauno miesto vicemeras Kazimieras Kuzminskas, Kauno Jėzuitų gimnazijos direktorius kun. Gintaras Vitkus, SJ, kun. Algimantas Keina ir kiti.

Daug visko mačiusį monsinjorą iki ašarų sujaudino mokyklos vadovų ir moksleiviųšiltas sutikimas ir pagerbimas. Susidarė įspūdis, kad įžymus kunigas atvyko į savo pačių artimiausių giminaičių šeimą.

Jubiliatas padėkojo visiems jį sveikinusiems ir prisiminė savo nueitą kelią, gyvenimą įkalinimo vietose, papasakojo įdomių detalių iš nelaisvės metų lageriuose. Daugiausia padėkos žodžių susilaukė Kauno „Ąžuolo“ vidurinės mokyklos direktorius Liudvikas Lukošius, jo pavaduotoja Rita Gecevičienė, mokytojai,moksleiviai už tautiškumo, religijos ugdymą ir meilę Tėvynei. Tegu Dievo Apvaizda ir toliau globoja mons. A.Svarinską ir lydi jo gerus darbus.

Kazimieras DOBKEVIČIUS

Kaunas

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija