"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. lapkričio 12 d., Nr. 11 (60)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Savivaldybė atvėrė duris jaunimui

Rūta AVERKIENĖ

Jaunimas susitikime su Varėnos
rajono valdžia

Neseniai Varėnos rajono savivaldybę „okupavęs“ jaunimo „desantas“ – keturiasdešimt „Ąžuolo“ ir „Ryto“ vidurinių mokyklų moksleivių ne tik susitiko su rajono vadovais, susipažino su savivaldybės veikla ir funkcijomis, bet ir mokėsi būti savivaldybininkais.

Tądien savivaldybėje vyko atvirų durų diena jaunimui. Varėnos miesto mokyklų moksleiviai, panorę artimiau susipažinti su savivaldybės veikla, rinkosi į Savivaldybės administracijos didžiąją salęl.

Visus susirinkusiuosius savivaldybės administracijos direktorius A.Miškinis supažindino su administracijos struktūra bei skyrių veikla. Moksleiviams buvo išsamiai paaiškinta, kokios yra kiekvieno skyriaus funkcijos, kaip tie skyriai gali pasitarnauti rajono labui bei kokias pareigas atlieka skyrių darbuotojai. Iškart moksleiviai, susipažinę su skyrių vadovais, atliko jiems pavestas praktines užduotis. Naujieji „savivaldybininkai“ mokėsi rašyti projektus, analizavo rajono švietimo, kultūros ir sporto problemas, kaip tikri valstybės tarnautojai teikė informaciją lankytojams, artimiau susipažino su socialinėmis problemomis, rajono biudžeto struktūra.

Po praktinių užduočių moksleiviai pristatė darbo rezultatus bei pasidalijo įspūdžiais. Vėliau jaunuomenė susitiko su rajono savivaldybės meru Vidu Mikalausku, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėju Liudu Tamulevičiumi, pavaduotoja kultūrai Regina Svirskiene, rajono savivaldybės Tarybos Kultūros ir jaunimo reikalų komiteto pirmininko pavaduotoju Vaidu Debesiūnu, policijos atstovais. Moksleiviai rajono vadovams drąsiai teikė savo pageidavimus ir pasiūlymus. Rajono meras V.Mikalauskas prisiminė, kad rajono valdžios ir jaunimo bendravimas prasidėjo prieš ketverius metus panašiu susitikimu, tik tuomet jaunuoliai buvo pasyvesni. Jis pasidžiaugė, kad šis kontaktas ne tik nenutrūko, bet kasmet stiprėja, jaunimas rodo iniciatyvas, nori tobulėti ir ieško galimybių, kaip tą padaryti Varėnos rajone. Jam padeda jaunimo veiklą kuruojantis Plėtros ir investicijų skyriaus vyresnysis specialistas Dimitrijus Kucevičius, aktyviai veikia rajono moksleivių taryba.

Jaunimo atstovai buvo aktyvūs, jų pateikti klausimai – kiek skiriama ir ateityje bus skirta lėšų jaunimo veiklai, kokių priemonių rajone imtasi nusikalstamumo prevencijai, ar Varėnai reikalinga gimnazija – sukėlė nemažas diskusijas.

Moksleiviai buvo raginami būti aktyvesni, inicijuoti diskusijas jaunimui aktualiais klausimais, teikti pasiūlymus. Besirengiantiems rašyti projektus buvo siūloma pasinaudoti Varėnos švietimo centro teikiama pagalba.Rajono vadovas paskelbė konkursą „Varėna, į kurią norėčiau sugrįžti ir gyventi“. Atvirų durų diena savivaldybėje baigėsi spektakliu Varėnos kultūros centre „Kas tai yra meilė?“.

Varėna

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija