"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. gruodžio 17 d., Nr. 12 (61)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Veikliosios ateitininkės

Grupė Šv. Aloyzo kuopos
ateitininkių po sekmadienio
šv. Mišių su dvasios tėvu
kunigu Virginijumi Palioniu

Nuo 1995 metų prie Šilutės Šv. Kryžiaus bažnyčios savo aktyvią veiklą pradėjo jaunosios ateitininkės. Tai beveik dvidešimties mergaičių kuopa, pavadinta šv. Aloyzo vardu. Jų dvasios tėvas yra šios bažnyčios kunigas Virginijus Palionis. Ateitininkėmis rūpinasi ir Šilutės parapijos klebonas vicedekanas kan. Juozas Vaičius. Abu kunigai nuolat skatina ir remia jaunųjų ateitininkių veiklą. Todėl Šilutėje yra net trys ateitininkų kuopos: viena moksleivių ir dvi jaunučių. Šv. Aloyzo kuopai sumaniai vadovauja, tiksliau, yra aktyvios šios kuopos globėjos Rita Kundrotaitė, Liucija Užtupytė ir Audronė Bučinskaitė. Ateitininkės aktyviai dalyvauja sekmadienio šv. Mišiose, o per atlaidus netgi koncertuoja, pritariant gitaroms. Be to, pasitarusios su savo dvasios tėvu kun. V.Palioniu, organizuoja įvairius renginius parapijos jaunimui, kuris dar nėra įsitraukęs į ateitininkų veiklą, palaiko ryšį su skautais ir kt. Prieš šv. Kalėdas ir prieš šv. Velykas organizuoja įvairias akcijas. Akcijos „Būkime draugai“ metu buvo renkami žaislai, įvairios dovanėlės ir kiti daiktai asocialių šeimų vaikams. Šv. Aloyzo kuopa dalyvauja įvairiuose projektuose.

Vasarą Šilutės parapijos ateitininkės, padedant klebonui vicedekanui kan. J.Vaičiui ir kun. V.Palioniui, aktyviai dalyvavo Žemaičių Kalvarijos ir Šiauliuose vykusiose jaunimo dienose, stovyklavo Palangoje, keletas ateitininkių lankėsi Prancūzijoje, Taize vienuolyne. Visos Šilutės ateitininkų kuopos ir kuopelės yra gana aktyviai įsitraukusios į akciją „Visa atnaujinti Kristuje“. Buvo organizuotas įdomus renginys „Talentų vakaras“, kuriame kiekvienas ateitininkas galėjo išreikšti save – parodyti gabumus ir meilę Dievui, Tėvynei ir savo artimui. „Mes itin džiaugiamės, kad mūsų veiklą, visus sumanymus palaiko energingas ir optimizmu viskam degantis dvasios tėvas kun. V.Palionis“, – sako ateitininkės ir džiaugiasi, kad ateitininkų kuopos vis auga, didėja.

Džiugu, kad į Šilutės parapiją atėjo veiklus, mokantis dirbti su jaunimu kun. V.Palionis, o jam į talką ateina ir klebonas vicedekanas kan. J.Vaičius.

Tikėkime, jog Šilutės padangėje kursis ir daugiau įvairių religinių organizacijų, jau esamos plės savo katalikišką veiklą.

Žilvinas PRANCKŪNAS

Šilutė

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija