"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2005 m. sausio 21 d., Nr. 1 (62)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Karių ir jaunimo vakaronė

Gruodžio 29 dieną Alovės laisvalaikio centro salėje vyko Lietuvos karių dienos, A.Juozapavičiaus šaulių rinktinės įkūrimo 85-mečio, Didžiosios kunigaikštienės Birutės MPB kovinės vėliavos dešimtmečio paminėjimas bei Kalėdų švenčių renginys. Į svečius buvo pakviesti DK Birutės MPB kariai, Alovės miestelio jaunimas ir, žinoma, mes, Alytaus jaunieji šauliai bei šaulės. Renginyje dalyvavo ir Alovės parapijos klebonas bei šaulių rinktinės kapelionas kun. S.Stankevičius.

Gražus vakaras žadėjo puikią nuotaiką. Iš Alytaus Alovės link patraukė jaunųjų šauliukų pilnas autobusas. Kelias neprailgo, nes visi buvo puikiai nusiteikę. Vos atvykę šauliukai išvydo jaukius Alovės miestelio kultūros namus, kur jų jau laukė šeimininkai. Kai visi susėdo, mes jau buvome užkulisiuose, pasirengę pradėti puikią programą. Ir paminėjimo vakaronė prasidėjo!

Pirmoji žodį tarė Alovės laisvalaikio centro salės vadovė Danutė Janukaitienė. Po gražios jos kalbos savo programą parodė DK Birutės MPB „ Ramovės“ kolektyvas, kuriame buvo ne tik šauktiniai kariai, bet ir jaunieji šauliai. Jie publiką palepino nuostabiais palinkėjimais ir šaunia, visiems gerai žinoma daina „Tą naktį“ . Tačiau tai dar nebuvo pabaiga.

Pagaliau atėjo ir jaunųjų šaulių laikas. Jiems atstovavo penkiolika šauliukų, kurie grojo ir dainavo, lingavo ir siūbavo... Buvo atliekamos senos geros dainos, kurių tekstus daugelis mokėjo. Tai uždegė žiūrovus ir jie pritarė atlikėjams.

Koncertas baigtas prasminga Alytaus įgulos kapeliono kun. kpt. Remigijaus Butkevičiaus kalba. Ir prasidėjo turbūt labiausiai laukta vakaro dalis – diskoteka. MPB kareiviai išnešė kėdes. Kai salė buvo paruošta šokiams, visi pradėjo vaišintis maistu, už kurį buvome dėkingi Alovės klebonui. Jis pasistengė ir parūpino svečiams gausių vaišių. Užkandę visi įsitraukė į diskotekos šurmulį.

Vakaronė įsisiūbavo, ir jaunimas šėlo vis labiau. Kariai, jaunieji šauliai susipažino, bendravo. Turbūt daugelis susirado pažįstamų, bendraminčių ar netgi draugų. Tačiau viskas turi ne tik pradžią, bet ir pabaigą. Sušokę paskutinįjį šokį, visi turėjo išsiskirti.

Tokie žmonių susibūrimai tik į naudą jaunimui, jie skatina naujas pažintis, plečia akiratį, padeda susipažinti su karių gyvenimu, kartu pasilinksminti. Vakaras paliko puikų įspūdį ir gerą nuotaiką. Tikiuosi, jog tokių vakaronių bus ir daugiau!

Jolanta Senūtaitė,
Alytaus jaunųjų šaulių 2-os kuopos 4-o būrio vadė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija