"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2005 m. sausio 21 d., Nr. 1 (62)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Rūpestis dėl nuolaidos naktiniam internetui

Didžiausias Lietuvos interneto paslaugų teikėjas „Lietuvos telekomas” paskelbė iki birželio pabaigos truksiančią akciją, kurios metu nuo vidurnakčio iki 7 valandos ryto prisijungimas prie interneto kainuos tik litą, pranešė bendrovė. Telekomo atstovai teigia, kad ši akcija bus interneto „degustacija” tiems vartotojams, kurie dar nėra prisijungę prie interneto, bet naudojasi kompiuteriu.

Tačiau nuolaida gali pasinaudoti ne tik interneto naujokai, bet ir neretai naršantys mokiniai. Mokytojai, jau įpratę prie mokinių sėdėjimo prie kompiuterių ir nuolatinių žaidimų, pakeičiančių būrelius ir bibliotekas, perspėja tėvus, kad paaiškintų vaikams apie naktinėjimo žalą. „Mokiniai, aišku, gali ir miegoti per pamokas”, - sakė Lietuvos mokytojų profesinės sąjungos Vilniaus skyriaus pirmininkė Nijolė Karaškaitė.

Jos teigimu, kai teikiamos tokios nuolaidos, vaikai tikrai bus linkę tuo pasinaudoti, bet už tai, kad jie išmiegotų, turėtų būti atsakingi tėvai. „Čia vėlgi yra tėvų protas, tėvų atsakomybė”, - sakė N. Karaškaitė, primindama, kad tokiu paros metu mokytojai negali kontroliuoti vaikų - tik perspėti juos per pamokas.

Pagal Eltą

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija