"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2005 m. kovo 18 d., Nr. 3 (64)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Mes atvykome Jo pagarbinti...
(Mt 2,2)

Kun. Mindaugas Šlaustas
sveikina renginio dalyvius

Darbas grupėse

Bendra malda bažnyčioje

Kovo 5 dieną Palangos Senojoje gimnazijoje vyko Palangos Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresėlės ateitininkų kuopos suorganizuotas katalikiško jaunimo savaitgalis. Šiame visam Palangos dekanato jaunimui skirtame renginyje dalyvavo įvairaus amžiaus jaunimo grupės iš Kretingos, Darbėnų, Salantų, Lenkimų, Klaipėdos, Palangos... . Darbo grupėms vadovavo Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos auklėtiniai, paskaitas įdomiomis temomis skaitė kun. Vilius Viktoravičius ir vienuolis pranciškonas brolis Gediminas, OFM.

Dešimtą valandą ryte į Senosios gimnazijos salę sugužėję dalyviai net pačius renginio organizatorius nustebino savo gausa – susirinko net 167 įvairaus amžiaus jaunų žmonių. Jaunimo susirinkimą pradėjo Palangos ateitininkės giesme „Kiekviena diena“. Renginio temą – „Mes atvykome Jo pagarbinti...“ – visiems pristatė ateitininkės Eglė Stankutė ir Dainora Gedvilaitė. Gausiai susirinkusius jaunuolius pasveikino Palangos ateitininkų kuopos ir viso dekanato jaunimo dvasios vadas kun. Mindaugas Šlaustas. Savo džiaugsmą Palangoje vykstančiu renginiu išreiškė ir parapijos klebonas kan. dr. Algis Genutis.

Po įžanginių kalbų jaunimo savaitgalio dalyviai išsiskirstė į grupeles, kuriose diskutavo įvairiausiomis temomis: apie meilę, nuodėmę, šlovinimo būdus, Šventąjį Raštą, bandė į save pažvelgti Dievo akimis. Šioms grupelėms vadovavo jau minėti svečiai iš Telšių klierikai Ramūnas Norkus, Romas Starkutis, Karolis Petravičius, klierikas Mindaugas Šakinis iš Vokietijos, Palangos Vlado Jurgučio vidurinės mokyklos mokytoja Emilija Šeirienė ir studentė Jurga iš Klaipėdos.

Po rimto ir linksmo darbo grupėse, renginio dalyviai savo išvadas, mintis ir sumanymus pristatė kitoms grupelėms. Po darbų pristatymų šlovinimo grupė iš Kretingos giedojo giesmes ir garbino Dievą. Atvykęs kun. V.Viktoravičius bendravo su renginio dalyviais. Pokalbio metu buvo svarstoma apie šventumą: kaip reikia būti šventam, kas trukdo to pasiekti ir iš viso ar tai populiaru šiais laikais.

Brolis Gediminas iš Pakutuvėnų kalbėjo apie krikščionybę. Savo pasakojimą jis papildė Šventojo Rašto citatomis. Laisvalaikio metu renginio dalyviai grožėjosi gamta.

Didžiulis jaunimo būrys susirinko Palangos bažnyčioje pagarbinti Kūrėjo, kuriame visi gyvena, juda, džiaugiasi. Bendra malda, giesmė visus sujungė prie aukos altoriaus.

Pasimeldę grįžo į Senosios gimnazijos salę, kur Kretingos katalikiškais jaunimas parodė miuziklą „Emanuelis – Dievas su mumis“. Labai įtaigiai atlikėjai giesmėmis, gyva muzika ir šokiu pasakojo Jėzaus Kristaus gimimo istoriją.

Tik kelios valandos, praleistos kartu, jaunimui davė naują žvilgsnį ir sparnus drąsiai kilti virš kasdienybės ir gyventi Kristumi, kuris duoda jėgos viską nugalėti ir atsinaujinti Jame.

KSS

Palanga

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija