"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2005 m. birželio 10 d., Nr. 6 (67)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Su bendraminčiais giedojo Marijai

Gegužės 28-ąją Kretinga buvo pilna jaunatviško klegesio. Jau penkioliktą kartą čia iš visos Lietuvos susirinko jaunimo chorai, net 41 kolektyvas, pagarbinti Dievo Motinos Marijos festivalyje „Sveika, Jūrų Žvaigžde“. Po registracijos jaunimo būriai rinkosi Kretingos Lurde, kur pamatė religinę misteriją, bandė suderinti savo balsus, bendravo su broliais pranciškonais. Galinga procesija – visi 798 festivalio dalyviai, giedodami giesmes, patraukė į bažnyčią šv. Mišių aukai. Jas aukojo Kretingos parapijos klebonas kun. brolis Evaldas Darulis, OFM, Telšių vyskupijos Šv. Cecilijos draugijos dvasios tėvas kun. Saulius Stumbra ir Žygaičių klebonas kun. Juozas Rudys.

Brolis Evaldas nuoširdžiai džiaugėsi, kad ir šiais metais šis nuostabus festivalis vyksta Kretingoje. Įtaigiu žodžiu prabildamas į jaunuosius giesmininkus, kvietė juos nebijoti draugauti su Dievu, išdrįsti ir savo draugams pasakyti, kad jie yra tikintys ir gieda bažnyčios chore. Kaip liudijo patys giedotojai, tikėjimas duoda jėgos. Prasidėjus aukos liturgijai, Kretingos parapijos jaunimas atnešė aukas – žvakę, festivalio giesmyną, Šventosios Dvasios simbolį balandį bei duoną su vynu. Po baigiamojo šv. Mišių palaiminimo Šv. Cecilijos draugijos dvasios tėvas kun. S.Stumbra galingą „ačiū“ kvietė visus ištarti Dievui, vadovams bei visiems dalyviams, po to kiekvienam kolektyvui įteikė padėkos raštus.

Pasibaigus šv. Mišioms, šventoriuje skambėjo šlovinimo giesmės, o pavasarišką karštį padėjo numalšinti geradarių dovanoti ledai. Šventė tuo dar nesibaigė. Susėdę į transporto priemones, visi dalyviai pasuko į Palangą. Šventės dalyvius pasitiko Palangos klebonas kan. Algis Genutis, tarė sveikinimo žodį ir palaimino giesmininkus. Išsirikiavę į vieną procesiją, nuo Palangos bažnyčios garbindami giesmėmis Dievo Motiną, pasuko link jūros. Atėjusius pasitiko staigmena – akrobatinio skraidymo pasaulio čempionas Jurgis Kairys dovanojo šventinį pasirodymą, dangaus skliaute nupiešęs „M“ raidę ir tris kryžius. Pučiant gaiviam jūros vėjui, jaunimas giedojo „Sveika, Jūrų Žvaigžde“ ir su neišdildomais įspūdžiais iškeliavo į savo parapijas.

Kitąmet ir vėl jaunieji giesmininkai lauks pavasario, lauks nuostabios dienos, kai susitiks savo draugus, bendraminčius ir visi drauge garbins dangiškąjį Tėvą.

kss

Kretinga

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija