"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2005 m. birželio 10 d., Nr. 6 (67)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Pradedama nuo darželio ir mokyklos...

Vikaras kun. Sigitas Valauskis
su vaikais ir parapijiečiais
prie darželinukų parodos stendo

Praėjusių metų lapkritį Telšių vyskupo dr. Jono Borutos skyrimu Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje vikaru pradėjo dirbti kunigas Sigitas Valauskis. Šilališkiai ir jo aptarnaujamos Vaitimėnų parapijos tikintieji pastebėjo nuoširdų šio jauno kunigo pamaldumą, atsakingumą ir sugebėjimą bendrauti su vaikais, juos patraukiant bažnyčion.

Kai šią žiemą Šilalės lopšelio-darželio „Žiogelis“ darbuotojos pakvietė kun. S.Valauskį į darželinukams surengtą popietę pabendrauti su mažaisiais, pasižiūrėti jų meninės programėlės, tai vaikams jis taip patiko, kad jie net pažadėjo piešinukų nupiešti ir juos padovanoti kunigui ir Šilalės bažnyčiai. Kun. S.Valauskis susitarė, kad vaikai šv. Velykoms surengs Šilalės bažnyčioje savo piešinių parodėlę.

Išties per Velykas nemažas Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios kampelis pasipuošė darželinukų piešiniais apie Velykas, prisikėlusį Kristų, margučius ir pavasario džiaugsmą. Net suaugusiuosius maloniai nuteikė ši paroda. O jų autoriai tiesiog tempte tempė savo tėčius, mamas, broliukus ir sesutes bažnyčion pasižiūrėti jų piešinių.

Motinos dienos proga minėti lopšelio-darželio „Žiogelis“ vaikai ir vėl surengė piešinių parodą „Tau, mano mamyte“. Pirmą gegužės sekmadienį vaikai su savo mamomis skubėjo bažnyčion pasigrožėti paroda. Mamos dėkojo kun. S.Valauskiui, kad šitaip skatina vaikus.

Lyg ir pavydėdami mažiukams, tokias piešinių parodas Šilalės bažnyčioje pradėjo organizuoti ir Šilalės miesto mokyklų moksleiviai. Pasibaigus darželinukų parodai, tuoj pat bendrą piešinių parodą „Pasilik su mumis, Viešpatie!“ suorganizavo Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos ir Šilalės meno mokyklos moksleiviai, vadovaujami mokytojų Ilonos Rudminienės ir Salomėjos Trakšelienės. Ji skirta Amžinybėn išėjusio popiežiaus Jono Pauliaus II paskelbtiems Eucharistijos metams, tuo pačiu ir šių metų birželio pradžioje Šilalėje vykstančiam Šilalės dekanato Eucharistijos kongresui, kuriame dalyvauja ir šilališkių labai gerbiamas vyskupas dr. J.Boruta. Savo piešiniuose moksleiviai įvairiai vaizdavo jos Eucharistiją. Tai meniškai nupieštos taurės (kielikai) su Švč. Sakramentu, Pakylėjimo per šv. Mišias momentai ir pan.

Pasak šilališkių kunigų – klebono dekano Stasio Toleikio ir vikaro S.Valauskio, kai vaikai nuo mažens pradeda piešti šventus dalykus ir piešdami apie juos mąsto, jie ir išgyvena savyje visa tai. O paskui su savo kūriniu ateina į bažnyčią ir parodo visiems tikintiesiems, kas yra nuostabu. Kun. S.Valauskis, šių parodų iniciatorius, priduria, jog būtent nuo darželio ir mokyklos turėtume pradėti ugdyti būsimuosius katalikus.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Šilalė

Autoriaus nuotrauka

Redakcijos prierašas: kun. S.Valauskis savo aptarnaujamoje Vaitimėnų parapijoje nuoširdžiai platina „Kregždutes“ šios parapijos vaikams

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija