"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2005 m. birželio 10 d., Nr. 6 (67)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Amerikos lietuviai aukojo vaikų vasaros poilsiui

Amerikos lietuviai aštuonių rajonų socialiai remtinų vaikų vasaros poilsiui paaukojo 50 tūkst. dolerių. Kaip sakė Lietuvos ambasadorius Jungtinėse Amerikos Valstijose Vygaudas Ušackas, už šiuos pinigus poilsiaus ir kompiuterinio raštingumo mokysis sunkiau gyvenančių Utenos, Molėtų, Akmenės, Zarasų, Anykščių, Ukmergės, Vilniaus ir Marijampolės rajonų moksleiviai. „Kai prieš šešerius metus drauge su žmona Loreta pradėjome remti Utenos rajono Daugailių mokyklą, kaimuose jau buvo kompiuterių, tačiau nebuvo kam mokyti vaikų. Pagalvojome, kad kompiuterinio raštingumo įgūdžių vaikai galėtų išmokti vasarą - stovyklose ne tik ilsėtųsi, bet ir padirbėtų su profesionaliais programuotojais“, - sakė ambasadorius. Pasak V. Ušacko, šiam tikslui pinigų aukojo Amerikos lietuvių bendruomenės ir Amerikos lietuvių draugai. Pernai už geradarių lėšas buvo pasirūpinta penkių rajonų vaikų vasaros poilsiu ir lavinimu, o šiemet - jau aštuonių.

Pasak Utenos rajono savivaldybės administracijos švietimo ir sporto skyriaus vedėjo Antano Panavo, L. ir V. Ušackų parama rajono vaikai naudojasi jau treti metai. Remtinų vaikų vasaros užimtumui rajone kooperuojamos Švietimo ir mokslo ministerijos, savivaldybės ir Amerikos lietuvių paaukotos lėšos.

„Stengiamės, kad stacionariose ar dienos stovyklose vaikai galėtų būti visą vasarą. Šiemet esame numatę dvi dviejų savaičių stovyklas, kuriose nemokamai ilsėsis 80 vaikų. Dar daugiau jų lankys dienos stovyklas, kurias organizuoja bendrabučių neturinčios mokyklos“, - sakė A. Panavas.

Vasaros stovyklose vaikai ne tik turiningiau leis laisvalaikį, bet ir pavalgys.

Pagal ELtą

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija