„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2005 m. rugsėjo 23 d., Nr. 9 (70)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Pirmoji Rugsėjo 1-oji Merkinės gimnazijoje

Pirmasis skambutis Merkinės gimnazijoje

Merkinės gimnazijos mokytojai prie
V.Krėvės-Mickevičiaus paminklo

Šiemet pirmą kartą ištroškusiems žinių svetingai duris atvėrė po 65-erių metų atkurta Merkinės Vinco Krėvės gimnazija. Joje mokysis per 400 gimnazistų. Rugsėjo 1-osios šventė gimnazijoje prasidėjo vėliavos pakėlimu ir Lietuvos himnu. Gimnazijos direktorė Regina Sakalauskienė, sveikindama visus mokinius, mokytojus ir jų tėvelius, sakė: „Šiandien mes didžiuojamės, kad dirbame ir mokomės Vinco Krėvės-Mickevičiaus – amžiams sugrįžusio ne tik į savo gimtinę, bet į visą Lietuvos kultūros istoriją – mokykloje, didžiuojamės, kad mūsų mokyklą puošia Vinco Krėvės paminklas”.

Ji sakė tikinti, kad savo nuoširdžiu darbu, geru mokymusi ir nepriekaištingu elgesiu Merkinės gimnazistai visuomet bus verti krėviečio vardo.

Rugsėjo 1-osios šventėje dalyvavęs Varėnos rajono savivaldybės meras Vidas Mikalauskas sveikino ne tik gimnazijos, bet ir viso Merkinės miestelio bendruomenę su atkurtu gimnazijos statusu. Rajono vadovas linkėjo visai gimnazijos bendruomenei sėkmės naujais mokslo metais. „Tikiu, – sakė jis, – kad nė vienai valdžiai daugiau nebereikės atkurti gimnazijos statuso”. Meras gimnazijos direktorei įteikė dovaną – mokytojo darbo kalendorių. Juos gaus kiekvienas rajono mokytojas.

Mokyklos bendruomenę pasveikino Merkinės klebonas kun. dr. Robertas Rumšas. Prisimindamas Merkinės miestelio praeitį, klebonas sakė, kad visais laikais Merkinėje gimnazijos, o vėliau ir mokyklos, istorija buvo glaudžiai susijusi su bažnyčia. Jis išreiškė viltį, kad taip bus ir ateityje.

Gimnazijos bendruomenę su naujų mokslo metų pradžia sveikino Merkinės seniūnas Gintautas Tebėra, Dzūkijos nacionalinio parko Merkinės lankytojų centro vadovas Algimantas Černiauskas.

Dvyliktokai pirmokams įteikė Pirmokų pasus ir palydėjo į pirmąją jų gyvenime pamoką.

Rūta AVERKIENĖ

Merkinė, Varėnos rajonas

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija