„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2005 m. lapkričio 11 d., Nr. 11 (72)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Skynė laurus tarptautiniame konkurse

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Tarptautinio konkurso laureatės:
Beata Sakalauskaitė (kairėje)
ir Ugnė Januškevičiūtė
su dailės mokytoja metodininke
Angele Stasiukaitiene

Ukmergės „Šilo“ vidurinės mokyklos mokiniai nuolat dalyvauja įvairiose dailės parodose. Juos dalyvauti ir dvasiškai tobulėti skatina mokytoja metodininkė Angelė Stasiukaitienė. Pedagogė džiaugiasi gabiomis ugdytinėmis: Beata Sakalauskaite ir Ugne Januškevičiūte, kurios šiais metais tarptautiniame Antano Mončio vaikų ir jaunimo kūrybinių darbų konkurse pelnė laureačių vardus.

Kvietimas dalyvauti konkurse

Anot mokytojos metodininkės A.Stasiukaitienės, šį pavasarį Antano Mončio fondas kartu su Kultūros ministerija pakvietė bendrojo lavinimo bei kitų mokyklų mokytojus ir jų mokinius pasidomėti iškilaus XX amžiaus Lietuvos išeivijos menininko Antano Mončio kūryba ir dalyvauti pirmajame A.Mončio vardo vaikų ir jaunimo kūrybinių darbų konkurse.

A.Mončys pasižymėjo daugybe atradimų vaizduojamojo meno srityje. Šalia įspūdingų medžio skulptūrų, ne mažiau vertingi jo piešiniai, koliažai, kaukės, įvairių dydžių moliniai švilpiai. Dailininko Lietuvai dovanotų darbų kolekcija eksponuojama ir saugoma A.Mončio muziejuje Palangoje. A.Mončys išsiskyrė ne tik savo kūrybiniais darbais, bet ir pedagogine veikla.

Pedagogė prisipažino, kad ją ir mokinius ypač sudomino mitinių būtybių tema.

Darbai bus eksponuojami Lietuvoje ir užsienyje

Konkurse dalyvavo per tūkstantį kūrybinių darbų autorių iš įvairių šalių – Austrijos, Latvijos, Lietuvos, Prancūzijos, Rusijos. 320 autorių paskelbti konkurso laureatais. Įdomiausios, išraiškingiausios kolekcijos pažymėtos bendrais diplomais, visi konkurso dalyviai ir jų mokytojai apdovanoti konkurso rengėjų padėkomis. A.Mončio fondo vertinimo komisijos nariai, šiuolaikinio meno kūrėjai, menotyrininkai žavėjosi jaunesnės grupės dalyvių darbų žaismingumu, spalvingumu. Ryškūs, emocingi darbai sušildė ne vieno garsaus menininko sielą.

Konkurse dalyvavo šeši „Šilo“ vidurinės mokyklos 6-8 klasių mokiniai. Vertinimo komisija laureato diplomus įteikė trylikametei B.Sakalauskaitei ir penkiolikmetei U.Januškevičiūtei. Padėkos raštai įteikti Deividui Davailiui, Giletai Bartkevičiūtei, Monikai Sakalauskaitei.

Laureatų darbai bus eksponuojami Lietuvos ir užsienio parodų salėse. Mokytojai metodininkei A.Stasiukaitienei rugsėjo 1-osios išvakarėse buvo įteiktas Švietimo ir mokslo ministerijos padėkos raštas už nuoširdų ilgametį pedagoginį darbą bei įnašą į meninio ugdymo puoselėjimą. Šiais metais pedagogė taip pat skatins savo ugdytinius dalyvauti įvairiuose konkursuose, dailės olimpiadoje.

Ukmergė

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija