„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2005 m. gruodžio 16 d., Nr. 12 (73)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Jaunimas kalbėjosi apie „kitą kelią“

Besirenkant jaunimui iš įvairių
vietovių, renginio iniciatorės
Leokadijos Balsienės ir jos
pagalbininkų Griškabūdžio
klebono kun. Žydrūno Kulpio
bei Virgio Buteikio nuotaika
buvo gera

Nuotaikingai Viešpatį šlovino
jaunimo grupė iš Panevėžio

Vilkaviškio parapijos salėje vieną lapkričio šeštadienį nuo vidurdienio iki vėlaus vakaro šurmuliavo jaunimas. Susitikimo iniciatorės vilkaviškietės Leokadijos Balsienės minčiai surengti Vilkaviškyje jaunimo, dalyvavusio Pasaulio jaunimo dienose Kelne, susitikimą pritarė ir pagelbėjo bendraminčiai. Kai buvo aptarta ir suderinta dienos programa, pasiliko vienas nerimą keliantis klausimas: ar susirinks. Bet kai pro nuolat besiveriančias duris ritosi jaunuoliai iš Panevėžio, Vilniaus, Kauno, Šakių, Lazdijų, Kudirkos Naumiesčio, dar kitų vietovių bei Vilkaviškio, organizatorių veidai nušvito.

Nenusakoma šviesa sklido ir iš jaunų akių, kai renginio pradžioje, o paskui dar ne kartą sustoję, linguodami į šalis bei plodami, džiaugsmingomis giesmėmis šlovino Viešpatį.

„Kitas kelias. Koks jis?“ - tokia susitikimo tema su iškeltu klausimu, kas kiekvieno jaunuolio širdyje pasikeitė po to, kai dalyvavo Pasaulio jaunimo dienose. Skambėjo įvairūs atsakymai, kai su bendraamžiais savo tikėjimo liudijimu ir įžvalgomis dalijosi Paulius, Irma, Elona, Virgis, kunigas Žydrūnas. Pavyzdžiui, ruošiantis Pasaulio jaunimo dienoms aštuonis mėnesius Vokietijoje savanore dirbusi Irma pasitikrino savo jausmų gilumą mylimam žmogui. Paulius įgavo jėgų blaiviai įvertinti ir savyje nugalėti paauglišką maištą. O Elona uždavė mįslę, kokį kitą žodį, sukeitus raides, galima sudėlioti iš žodžio „Dievas“, kuris dažnai skambėjo jaunimo dienose ir dabar šlovinimo giesmėse. Ogi – „veidas“! Ji sakė, jog labiausiai Pasaulio jaunimo renginyje įstrigo daugybė spindinčių veidų. Todėl ir kasdienybėje kiekvieno sutikto žmogaus veide įžvelgia tą dievišką šviesą.

Po to jaunimas grupelėse dalijosi savo tikėjimo įžvalgomis, dalyvavo šv. Mišiose, o po jų klausėsi grupės „Atika“ iš Klaipėdos, šoko, žaidė.

Birutė Nenėnienė

Vilkaviškis

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija